De ce doar produse naturale?

produse naturale

Nu sunt un om extraordinar de ordonat, nu sunt un om care sa manance foarte sanatos, intotdeauna… nu sunt un om care sa caute doar ce este natural… asta pentru ca de cele mai multe ori timpul ma preseaza. Aud la tot pasul Produse naturale. Expresia asta imi rasuna in minte ori de cate ori merg la medic, la farmacie, la plafar, la hypermarket, sau sunt in metrou. Produsele naturale ma invadeaza. Dar oare ar trebui  sa ma enerveze asta? Nu sunt exact produsele naturale cele care i-au salvat viata mamei mele cand a fost diagnosticata cu cancer gradul trei din patru acum cativa ani?  Eram la serviciu cand am primit telefon de la mama mea, era la Institutul de Biologie, unde primise analizele de la tesutul extras in timpuil operatiei: era pozitiv, era boala urata al carei nume nu am s ail mai pronunt vreodata. I s-a spus atunci sa consume doar produse care vin din natura. Nimic procesat nu mai are voie sa intre in casa, niciun fel de mancare care sa fi fost pregatit inainte, congelat…etc.

Produse naturale pentru copii

Acum ca sunt si eu la randul meu mama, incerc sa le dau copiilor mei produse naturale, merg la piata o data pe saptamana si cumpar multe fructe, legume si carne numai de la producator. Exista persoane in varsta care vin la piata si isi vand ce au prin ograda: fructele, ouale si pasarile pe care ei insisi le-au produs. Produsele naturale pot ajuta, intr-adevar la o crestere armonioasa a unui copil. Ce s-ar intampla daca unui copil i s-ar da numai mancare de tip fast food sau mancare procesata, sau chiar fructe cumparate de la supermarket, despre care stim ca sunt injectate?  Stiu un caz al unei fetite care a trebuit internata dupa ce a consumat in mod repetat fructe de la supermarket. Parintii ei cumparau numai produse injectate, de la magazine, nu din piata, nu de la producator, cumparau fructe, legume a caror provenienta nu era clara… Produsele naturale nu intrau in casa lor si nu a inteles nimeni de ce. Copiii sunt cei mai afectati de substantele injectate in fructe, in legume, in carne… Eu evit sa cumpar astfel de produse de la supermarket.

Produsele naturale au preturi mai mari

Este normal ca produsele naturale sa aiba preturi aproape de doua ori mai mari decat altele similare? Eu consider ca un taran care isi cunoaste foarte bine produsul, stie ce furaje le-a dat animalelor lui, stie cate ingrasaminte a pus in legumele pe care le vinde, merita sa primeasca cel putin un procent de 20 la suta peste costul produsului sau. A dat o anumita suma de bani pentru crestera produsului sau, pe caremil va vinde, e normal sa primeasca macar 20 la suta mai mult decat l-a costat. Parerea mea. Asta face din cel un comerciant bun. Astfel capata incredere si va veni cu si mai multe produse de acest gen pe piata. Astfel de oameni merita incurajati!