Curs tractorist agricol, un curs de calificare necesar

Curs tractorist agricol, un curs de calificare necesar

Daca ai nevoie de un certificat de calificare ca si tractorist, urmeaza si tu un curs tractorist agricol sustinut de catre specialistii International Know-How Center, specialisti cu o experienta de peste 9 ani care te vor pune la punct si cu teoria necesara, dar si cu practica. Vei invata tot ce trebui sa stii despre pregatirea pamantului, despre insamantare, despre intretinerea culturilor, dar si despre recoltarea cu ajutorul utilajelor agricole. Iar la final, vei obtine si un certificat de calificare recunoscut chiar si international.

Curs tractorist agricol. Tot ce trebuie sa stii despre un tractorist agricol

Cine este si cu ce se ocupa un tractorist agricol? Desigur, un tractorist agricol este cel care conduce un tractor si rolul lui este de a efectua diverse lucrari agricole.

Care sunt indatoririle pe care le are un tractorist agricol? Aici trebuie sa includem urmatoarele aspecte:

–          sa presteze munci cu specific agricol – sa are pamantul, sa semene, sa stranga recolta, totul desfasurandu-se conform unui plan bine pus la punct;

–          sa transporte produsele agricole – cereale, cartofi, sfecla de zahar sau furaje pentru animale – sau alte materii prime catre depozite;

–          sa intretina tractorul in conditii corespunzatoare de munca;

Unde se desfasoara activitatea unui tractorist agricol si care sunt conditiile specifice muncii prestate? Totul se desfasoara in aer liber, nu conteaza vremea, poate fi o vara foarte fierbinte sau conditii schimbatoare. De asemenea, va fi obligat sa se obisnuiasca si cu vibratiile continue ale tractorului. Nu este deci o munca usoara, insa nu se desfasoara pe toata perioada anului, ci numai in anotimpurile propice – primavara, vara si toamna.

Ce echipamente foloseste un tractorist agricol pentru a-si desfasura munca? Fara doar si poate, un tractorist agricol se va ajuta in meseria sa de un tractor, dar si de ustensile manuale care-l vor ajuta in diverse activitati mestesugaresti.

De ce are nevoie un tractorist agricol pentru a  reusi in aceasta meserie? Pe langa aptitudinile tehnice innascute, pe langa atractia pentru aceasta meserie si priceperea capatata in ani si ani de munca, un tractorist agricol trebuie sa urmeze si un curs tractorist agricol, sa se califice in acest domeniu si, astfel, diploma lui sa fie recunoscuta national si international.

Curs tractorist agricol de la International Know-How Center

Indiferent de domeniul in care-ti desfasori activitatea este important sa fii calificat in meseria ta. In acest mod ai sanse mai mari in a-ti gasi un loc de munca stabil, mai bine platit si in care ti se acorda respectul cuvenit.

Astfel, daca vrei sa urmezi un curs tractorist agricol tot ce ai de facut este sa iei legatura cu International Know-How Center, un centru cu sediul in Salonta, insa care poate pune la dispozitia doritorilor cursuri in diferite orase ale tarii. Important este sa se stranga numarul minim de participnati pentru a putea organiza aceste cursuri.

Ceea ce este cu adevarat important este faptul ca in urma absolvirii unui curs tractorist agricol de la International Know-How Center te vei bucura de un certificat de calificare eliberat de catre centru, insa acest certificat este recunoscut atat in tara, cat si in straintatate, fiind avizat de catre Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei din Romania.