Cum se face corect o revizie tehnica instalatie gaze

Cum se face corect o revizie tehnica instalatie gazeDe ce este necesara o revizie tehnica instalatie gaze? Revizia, cat si verificarea instalatiilor de gaze, trebuie sa fie o prioritate pentru tine, deoarece statisticile arata ca de-a lungul timpului s-au inregistrat nenumarate neconformitati fata de reglementarile legale, cat si defectiuni, de la cele mai usoare pana la defectiuni grave ce pot pune in pericol nu numai viata ta, dar si viata vecinilor aflati pe scara cu tine.

Abaterile de la normele legale – o problema foarte des intalnita in practica se refera la utilizarea unui racord de apa sau a unui furtun de butelie in locul racordului special creat pentru instalatiile de gaze – pot duce la pierderi omenesti si de bunuri materiale.

Tocmai de aceea, revizie tehnica instalatie gaze trebuie efectuata periodic, pana la termenele scadente, dar si de fiecare data cand tu simti ca este nevoie de o astfel de verificare. Verificarile tehnice se efectueaza obligatoriu, din 2 in 2 ani, iar reviziile tehnice se vor efectua la fiecare 10 ani.

Ghid revizie tehnica instalatie gaze

 

O revizie tehnica instalatie gaze presupune urmatorii pasi:

1. Efectuarea tuturor operatiunilor prevazute si la verificarea tehnica periodica:

2. verificarea arzatoarelor;

3. verificarea stabilitatii conductelor;

4. verificarea etanseitatii imbinarii armaturilor si conductelor la presiunea gazului din instalatie;

5. verificarea bunei functionari a aparatelor de masurare, de control, siguranta si reglare;

6. debransarea sau demontarea punctelor de consum care nu au aprobare legala;

7. verificarea functionarii optime a echipamentului de reglare;

8. verificarea starii caminelor si rasuflatorilor;

9. verificarea documentelor;

10. verificarea starii constructiilor care adapostesc centralele termice;

2. Se efectueaza proba de rezistenta la presiune, in conformitate cu prevederile din “Normele tehnice pentru proiectarea si executarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale”. Unde se efectueaza aceasta proba? Doar in cazul instalatiei la care s-au facut diferite modificari sau inlocuiri;

3. Se efectueaza probe de etanseitate la presiune, totul conform prevederilor din “Normele tehnice pentru proiectarea si executarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale” pentru intreaga instalatie.

4. De asemenea, se efectueaza chiar si o revizie tehnica instalatie gaze periodica a tuturor instalatiilor de utilizare comune mai multor consumatori.

Revizie tehnica instalatie gaze cu Abdon Gaz Term

 

Toti consumatorii de gaze, casnici sau industriali, care trebuie sa efectueze o revizie tehnica instalatie gaze – aceasta se face din 10 in 10 ani – si sunt din Ploiesti pot apela cuCum se face corect o revizie tehnica instalatie gaze1 incredere la serviciile companiei Abdon Gaz Term.

Abdon Gaz Term iti ofera servicii de calitate superioara la preturi imbatabile pe piata din Ploiesti. In plus, aceasta echipa este acreditata pentru acest gen de servicii, ceea ce inseamna ca tu ti-ai gasit echipa perfecta pentru reviziile tehnice instalatie gaze periodice, cat si pentru verificarile tehnice care sunt mai dese si trebuie efectuate din 2 in 2 ani.

Pretul pentru o revizie tehnica instalatie gaze de la Abdon Gaz Term cuprinde mai multe aspecte printre care amintim despre revizia propriu-zisa, remedierile necesare, deplasarea echipei la fata locului, manopera, dar si inregistrarea documentelor tale la furnizorul de gaze, astfel incat tu esti linistit, contactezi echipa si aceasta se ocupa de tot!

Daca vrei sa te bucuri de servicii de calitate, alege revizie tehnica instalatie gaze de la Abdon Gaz Term. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si serviciile Abdon Gaz Term? Pentru detalii, suna la numarul 0722-654.828, 0730-364.854 si 0742-818.685 sau trimite un e-mail pe adresa comenzi@abdon.ro.

Articol oferit de zoom-biz.ro.