Cum sa obtii un certificat energetic Bucuresti

Vrei sa-ti vinzi casa sau sa-ti inchiriezi apartamentul? In ambele cazuri vei avea nevoie de un certificat energetic Bucuresti. Cum il poti obtine? Apeland la PFA Barbuta Catalin-Felix din Bucuresti care in maxim 24 de ore iti obtine documentul necesar.

Ce este un certificat energetic Bucuresti?

Certificat energetic Bucuresti este obligatoriu si prin el vei afla exact cat cheltui pe incalzirea locuintei, apa calda si lumina, informatii pretioase daca esti chirias sau proprietar deopotriva.

Cladirea sau apartamentul tau va fi  incadrat intr-o clasa energetica corespunzatoare – din 7 posibile –, clasa A fiind cea mai buna. Astfel acest certificat energetic este un document oficial prin care se vede clar  consumul de energie al cladirii.

Etape ale elaborarii unui certificat energetic Bucuresti

Pentru a obtine un certificat energetic Bucuresti trebuie sa parcurgi urmatorii pasi:

  1. Vizitarea locuintei. Auditorul energetic este cel care emite un certificat energetic, iar ca atare acesta trebuie sa-ti viziteze locuinta, sa adune date si informatii, sa le prelucreze cu atentie pentru ca abia apoi sa-ti dea verdictul. Se face un tur al intregii case, de la subsol si pana in pod, daca este cazul, se iau notite, se studiaza documentele puse la dispozitie, se evalueaza instalatiile cladirii, se fac poze elementelor importante precum imbunatatirile pe care le-ai adus;
  2. Efectuarea unor calcule de specialitate de catre auditorul energetic. Se fac calcule pe baza informatiilor culese de pe teren pentru a se afla consumurile specifice stabilindu-se astfel in ce clasa energetica se afla respectiva locuinta. Acum se acorda si nota energetica;
  3. Eliberarea documentului sau a certificatului energetic.  Acest certificat este un document oficial tiparit care cuprinde toti indicatorii numerici prin care se exprima performanta energetica a locuintei.

Care sunt actele necesare pentru a intocmi acest certificat energetic? Auditorul va avea nevoie de:

–          Cartea tehnica a constructiei. Este cea mai importanta piesa de care auditorul se va folosi pentru a emite certificatul energetic. Aici sunt trecute planuri si scheme ale tuturor instalatiilor, alcatuirea elementelor de separare, tipul de ferestre si usi, structura anvelopei cladirii, dimensiunile golurilor din pereti sau partiurile de arhitectura;

–          Releveul cladirii. Daca lipseste cartea tehnica, relevelul cladirii este un document important.

Cum obtin un certificat energetic Bucuresti?

Toti cei care locuiesc in Bucuresti si au nevoie de un certificat energetic Bucuresti pentru locuinta lor, PFA Barbuta Catalin-Felix te va ajuta sa obtii acest document in cel mai scurt timp cu putinta.

Cand ai nevoie de un astfel de certificat? Atunci cand vrei sa-ti vinzi locuinta. Fara certificatul energetic nici un notar nu va incheia actul de vanzare-cumparare. Sau daca vrei sa inchiriezi apartamentul din dotare, si in acest caz trebuie sa obtii un certificat energetic. Acesta trebuie prezentat chiriasului pentru ca el sa stie exact care sunt costurile cu privire la caldura, apa calda si lumina.

Tocmai de aceea PFA Barbuta Catalin-Felix te ajuta cu tot ce ai nevoie, transparenta fiind totala. PFA-ul nu percepe taxe suplimentare, suma afisata pentru acest serviciu este cea reala, o suma accesibila si corecta pentru servicii realizate in mod profesional si foarte rapid, in maxim 24 de ore.