Cum evaluam corect proprietatea imobiliara pe care o detinem? – A&G Data

e7f4fac50513a5de2ee117a767e7126dAtunci cand va ganditi sa vindeti o proprietate imobiliara, trebuie sa cunoasteti care este valoarea ei de piata la momentul respectiv pentru a nu incheia o afacere neprofitabila. Cum aflati cat valoreaza ea? Apeland la serviciile de evaluare oferite de catre societatea A&G Data din Giurgiu. Indiferent de imobilul pe care doriti sa il evaluati, terenuri, apartamente, case, vile, cladiri de birouri, spatii comerciale, spatii industriale, constructii agricole, recolte, fond forestier, depozite minerale, resurse naturale atasate terenului etc, echipa de specialisti a companiei noastre va asigura furnizarea unor servicii de exceptie, cu rezultate corecte si credibile.

Evaluarea proprietatilor nu este utila doar in situatia in care doriti vanzarea acestora, ci si pentru  stabilirea cotei de impozitare, pentru inregistrarea in contabilitate si raportari financiare, pentru intocmirea dosarelor de emigrare, etc.

Evaluarea unui spatiu industrial efectuata de catre specialistii companiei A&G Data, la fel ca evaluarile celorlalte tipuri de proprietati imobliare, se ridica la cele mai inalte standarde de calitate. Sa nu va imaginati, insa, ca evaluarea este o operatiune ce implica un calcul matematic pentru ca nu este deloc adevarat, iar daca ar fi fost asa, oricine cunoaste operatiile elementare din matematica ar fi putut stabili valoarea de piata a unui imobil. Dar daca nu se stabileste in acest mod, probabil ca va intrebati care este modalitatea prin care aceasta se poate afla? Ei bine, evaluarea unui spatiu industrial sau a oricarei proprietati imobiliare, presupune aplicarea rationamentului profesional al evaluatorului, evaluator care trebuie sa respecte anumite principii, metode, standarde profesionale si etice, raportandu-se la vanzari (cand exista o piata specifica), la capitalizarea veniturilor sau la costuri.

Expertii in evaluare ai companiei A&G Data va asigura ca vor respecta toate aceste conditii si vor estima valoarea finala cat mai aproape de cea recuperata de piata in urma tranzactiilor, astfel incat niciuna dintre parti (vanzator si cumparator) sa nu iasa in pierdere, lucru care denota impartialitatea acestora.

Vom lua in considerare toti factorii care pot influenta in mod semnificativ valoarea de piata a spatiului industrial sau a celorlalte tipuri de proprietati imobiliare pentru a intocmi un raport de evaluare corect, cu date valide si reale. In realizarea raportului, vom avea in vedere si vom respecta Standardele Internationale de Evaluare (IVS), Codul Deontologic al Profesiei de Evaluator si modelul cadru adoptat de catre Asociatia Nationala a Evaluatorilor din Romania (ANEVAR) si Asociatia Nationala a Bancilor (ARB).

Pentru ca evaluarea unui spatiu industrial sau a celorlalte imobile, sa se realizeze in conditii optime, expertii companiei noastre respecta cateva etape esentiale fara de care succesul procesului ar fi periclitat, iar rezultatul influentat in mod negativ. In primul rand, se impune analiza documentelor. In al doilea rand, proprietatea este inspectata. Mai apoi, se coreleaza informatiile din primele doua etape si din alte surse pentru a se stabili, in final, care sunt metodele de evaluare adecvate pentru determinarea valorii proprietatii imobiliare in cauza. In cele din urma, se intocmeste raportul final de evaluare in care evaluatorul isi prezinta opinia clara si neechivoca fata de proprietatea evaluata.

Specialistii companiei A&G Data sunt obiectivi, nu sunt influentati de presiuni sau conflicte de interese, iar voi puteti fi convinsi ca rezultatul evaluarii va fi unul onest.

Vrei sa afli care este valoarea de piata a imobilului tau? Expertii A&G Data iti spun in cel mai scurt timp!