Cum eliminam un miros apa calda

miros apa calda

 

Cu siguranta ca ati mai auzit de un miros apa calda specific, poate cel mai des acest miros apa calda este comparat cu cel de sulf. Cu siguranta ca v-ati si intrebat poate de unde anume vine acest miros apa calda, iar raspunsul este cat se poate des implu, in aceeasi masura fiind cat se poate de neplacut: acest miros apa calda provine de la anumite bacterii, care se pot dezvolta intr-un boiler sau alt sistem asemanator si care contamineaza apa calda.

De unde vine mirosul apa calda de sulf

Aceste bacterii care se dezvolta precum mai sus mentionat au nevoie de anumite “conditii” pentru a duce la aparitia acestui miros apa calda, cum ar fi spre exemplu apa statuta, sau depuneri de fier in boiler, etc.

Ferobacteriile vor consuma oxidul de fier si mangan care se vor depune in boiler, de regula in partea sa inferioara si vor elimina hidrogen sulfurat, iar in urma acestui proces, se va resimti acest miros apa calda care va semana cu mirosul de sulf.

Desigur, este foarte neplacut, mai mult, este si foarte neigienic, insa exista metode prin care acest miros apa calda poate fi totusi eliminat.

Solutii de indepartare a unui miros apa calda

Dupa cum am mentionat, exista cateva modalitati prin care se poate elimina acest miros apa calda, eficiente in diverse proportii, unele putand fi aplicate ca si o solutie temporara, altele putan fi aplicate ca si o solutie mai permanenta.

Asadar, pentru a se elimina un miros apa calda se poate realiza spre exemplu deferizarea si dedurizarea apei, acesta fiind de fapt un prim pas care este foarte important a fi realizat.

Poate ca nu este insa mereu suficient pentru a se elimina acest miros apa calda in totalitate, astfel ca multe persoane apeleaza si la solutii de spalare a boilerului cu clor si fel si fel de alte substante chimice. Aceasta solutie este una veridica, insa este destul de costisitoare si se spune a nu functiona pe termen foarte lung.

Exista si persoane care se gandesc sa inlocuiasca chiar boilerul cu unul nou, insa acest lucru este din nou unul costisitor.

Asadar, ce e bine de stiut este ca exista anumite echipamente specifice care pot sa elimine acest miros apa calda cu www.Tratarea-apei.ro  si anume pompe dozatoare care vor introduce clor in vasul de stocare in mod controlat. Cantitatea de apa care va ajunge in vasul de stocare respectiv va fi controlata de un debitmetru de apa. Mai este folist si un injector care va introduce aer in apa. Apoi un filtruautomat cu carbune activat isi va face “datoria”, urmat de un filtru de sedimente.

Iata deci ca aceste instalatii, dimensionate preferabil de un profesionist in domeniu, vor duce la disparitia de miros apa calda.

Apelati cu incredere la ajutorul unor specialisti in domeniu, astfel nu va veti regasi in situatia in care sa aveti probleme cu instalatiile de eliminare a unui miros apa calda ulterior si veti avea siguranta calitatii acestora in acelasi timp.