Cu Marand ai certitudinea preciziei

Cartuse-pentru-electrozi-firme-luminoase-YtxDWPiese cilindirice cu sau fara fasa, piese de revolutie complexa, piese cilindrice in trepte, piese conice, piese paralelipipedice, sau piese parabolice, toate acestea sunt rezultatul prelucrarii prin ambutisare. Chiar daca termenul pare unul complex si de specialitate, dedicat celor care activeaza in domeniul industrial, o scurta prezentare a acestuia este utila pentru familiarizarea cu subiectul. In primul rand, daca consulti orice dictionar de specialitate, in dreptul prelucrarii prin ambutisare vei gasi explicatia ca aceasta este operatia de deformare plastica prin care se transforma un semifabircat plan intr-o piesa cava sau se continua prelucrarea unei piese cave cu scopul cresterii adancimii ei.

Procesul de ambutisare este un proces complex, in functie de forma geometrica si materialul piesei, tehnologia de deformare, utilajul de presare si forma constructiva a matritei. Scopul este acela ca prin prelucrari de deformare plastica, semifabricatul sa fie adus la o forma si la dimensiuni cat mai aproape de cele ale piesei finite, pentru ca in final, acesta sa nu mai aiba nevoie decat de operatii simple de finisare, precum rectificari, lepuiri sau honuiri. Este important sa stabiliesti daca piesa cu anumite caracteristici de forma si dimensionale, poate fi obtinuta dintr-o singura ambutisare sau are nevoie de mai multe operatii, fapt de importanta majora din punct de vedere economic, dar si sub aspect tehnologic. Asupra valorii coeficientului de ambutisare au o influenta directa sau indirecta, o serie de factori. Primul factor de influenta este materialul prelucrat si natura, compozitia chimica, microstructura si caracteristicile mecanice ale acestuia. Al doilea factor este piesa ambutisata in functie de forma, grosimea si dimensiunile ei. Urmeaza factorul de influenta al matritei folosite care include marimea razelor de racordare si jocul dintre elementele active. Ultimul factor de influenta este procesul de ambutisare in sine,  care depinde de metoda de lucru, numarul operatiei, viteza de lucru si lubrifierea.

De retinut este faptul ca, exista doua tipuri de ambutisare: cel efectuat la cald si cel efectuat la rece. Cu alte cuvinte, presarea la rece este operatia de prelucrare mecanica a pieselor prin presiune fara aschii. Aceasta este considerata un procedeu de prelucrare mecanica modern, in continua dezvoltare. Prin presarea la rece se obtin piese de forma complexa, a caror confectionare prin alte metode este deosebit de dificila si chiar imposibila. Aceasta metoda de prelucrare este dedicata productiei de serie si de masa.

Cauti o firama care sa te ajute cu servicii de prelucrare a materialului prin ambutisare, la cele mai inalte standarde? Avem noi solutia pentru tine: Marand. Metoda folosita de noi este ambutisarea la rece, in tabla de fier, fiind realizate cavitati fara unghiuri ascutite sau denivelari. Prin serviciile noastre de prelucrare prin ambutisare, obtinem piese de diferite lungimi si diametre. Marand dispune de echipamentul adecvat pentru confectionarea sculelor, dispozitivelor si matricelor. Utilajele noastre de presare au o productivitate ridicata. Datorita lor, timpul alocat pentru executarea diferitelor piese este foarte scurt, de ordinul secundelor.

In lista de servicii oferite de Marand se numara: zincare electrochimica, nichelare, cuprare, alamire, stantare, argintare, aurire si fosfatare anticoroziva. Oferim clientilor nostri calitate, precizie si rezistenta. Din anul 1992, anul in care Marand a iesit la rampa pe piata de specialitate, am atras clienti din cele mai diverse domenii, precum domeniul auto din  UE pentru care confectionam piese stantate si zincate, din domeniul tehnicii vidului, cu piese de serie mare, domeniul acoperirii metalice, confectiilor metalice si ornamentelor pentru sarbatorile de iarna. Pentru ca produsele noastre sa se ridice la nivelul celor mai exigente cerinte, dispunem de echipamente de ultima generatie ca de exemplu strunguri automate, prese mecanice si masini de prelucrat prin electro eroziune cu electrod masiv. Pentru mai multe detalii legate de compania Marand si de serviciile pe care le oferim, acceseaza pagina noastra de internet.