Cu Elis Electro, ai instalatii electrice sigure si performante!

Cu Elis Electro, ai instalatii electrice sigure si performante!Ai nevoie de o firma specializata in realizarea instalatiilor electrice interioare si exterioare si nu ai gasit inca una pe masura asteptarilor tale? Daca esti din Sibiu, si nu numai, poti apela la serviciile oferite cu profesionalism de catre Elis Electro. Aceasta firma iti sta la dispozitie cu servicii de calitate superioara din vastul domeniu al instalatiilor electrice.

Ce este instalatia electrica interioara?

Instalatia electrica interioara este formata din intreaga instalatie electrica a unui consumator, situat dupa punctul de delimitare cu furnizorul, ce serveste la alimentarea cu energie electrica a tuturor receptoarelor electrice.

Receptorul electric este ansamblul electric care absoarbe energia electrica si o transforma in alte forme de energie cum ar fi: lumina, energia termica sau mecanica, ce sunt folosite in scopuri utilitare.

Executarea instalatiilor electrice interioare se face de catre personalul firmei furnizoare de energie electrica sau de catre personalul altor unitati autorizate in acest sens. Pentru executarea de instalatii interioare personalul trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

– sa posede calificarea profesionala pentru lucrarile ce i se incredinteaza, corespunzator functiei detinute;

– sa fie instruit si verificat potrivit reglementarii in vigoare;

– sa fie autorizat, in conformitate cu reglementarile in vigoare, pentru executarea de instalatii electrice;

– autorizarea este obligatorie, atat pentru persoanele care verifica documentatia de proiectare si executie a lucrarilor instalatii electrice interioare, cat si pentru personalul care receptioneaza si racordeaza la reteaua electrica de distributie instalatiile respective.

Conform prevederilor legale, o instalatie electrica nu se poate executa decat in baza unui proiect realizat de un proiectant atestat.

Instalatiile electrice sunt destinate a folosi energia electrica pentru forta, iluminat si alte scopuri industriale sau casnice. Din punctul de vedere al locului unde se executa, instalatiile electrice se impart in:

– Instalatii interioare, cuprind conductoarele cu toate accesoriile de montaj, intrerupere, protectie ce se monteaza in interiorul cladirilor de orice fel;

– Instalatiile exterioare, la care elementele instalatiei sunt montate in afara constructiilor.

Instalatiile electrice care servesc numai pentru iluminat se numesc instalatii electrice de iluminat, cele ce servesc pentru alimentarea diferitelor receptoare electrice de puteri mari, precum motoare, cuptoare electrice si aparate de sudat se numesc instalatii electrice de forta. Orice instalatie electrica se executa dupa un proiect de executie intocmit de proiectantii de specialitate. Instalatiile de iluminat sunt alimentate de la tablouri de distributie separate de cele care alimenteaza instalatiile electrice de forta.

Ce sunt bransamentele electrice?

Bransamentul electric este instalatia de joasa tensiune ce este destinata alimentarii cu energie electrica a unui consumator si este de la linia electrica de distributie pana la contorul electric de la consumator.

Partile principale ale unui bransament electric sunt urmatoarele:

– bransamentul propriu-zis, care poate fi subteran sau aerian si care constituie legatura de la linia electrica pana la bransament;

– blocul de masura si protectie, in care este montat echipamentul pentru protejarea coloanei electrice si distribuirea energiei electrice, dar si aparatul de masura al energiei electrice;Cu Elis Electro, ai instalatii electrice sigure si performante!1

– coloana electrica, care este legatura dintre echipamentul blocului de masura si protectie si tabloul abonatului.

Apeland la serviciile oferite de firma de renume Elis Electro din Sibiu vei avea garantia unei lucrari executate la standarde inalte.

Daca vrei sa ai parte de calitate, alege instalatii electrice Elis Electro. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si serviciile Elis Electro? Suna la numarul 0723-232.241 sau trimite un e-mail pe adresa eliselectro@yahoo.com.

Articol oferit de zoom-biz.ro.