Copertine retractabile – extindeti-va optiunile de relaxare

copertine_retractabile-1-620x400Perfecte pentru momentele cand ai nevoie de putina umbra pentru a te racori, gama de copertine retractabile oferita de Valedo Systems, sunt excelente pentru balcoane, terase sau chiar si pentru boutique-uri sau terase pentru localuri. Acestea au marele avantaj fata de alte tipuri de acoperiri pentru terase, ca in cazul in care nu aveti nevoie de copertina, o puteti plia, astfel incat aceasta sa fie protejata de eventuale rafale de vant sau zapada. De asemenea, desi au o intendere de pana la aproape 4 metri, odata pliate, acestea ocupa un spatiu foarte mic.

Avantajele aduse de aceste copertine retractabile pleaca nu numai de la modul in care ele sunt gandite, ci si de la tehnologia implicata in producerea acestora, precum si calitatea materialelor implicate in procesul de productie. Scheletul de sustinere si actionare a prelatei este creat din structura de dur-Aluminiu pentru a oferi atat rezistenta sporita intregii structuri, cat si o greutate diminuata a intregului ansamblu. Copertina este realizata din material textil impregnat in substanta acrilica. Astfel se obtine atat impermeabilizarea panzei dar si o buna rezistenta in timp a acesteia.

Structura de constructie pentru copertine retractabile

Sistemul de copertine retractabile implica mai multe elemente cheie, pentru ca acesta sa fie functional. Elementele de suport, ce sunt prinse de perete sunt realizati din otel de inalta calitate, pentru a oferi o buna rezistenta la uzura mecanica. De asemenea, pentru a oferi un aspect placut, suportii sunt acoperiti cu vopsea electrostatica. Tot pentru a mari gradul de estetica a unei copertine retractabile folosim masti de mascare pentru suruburi pentru a evita expunerea acestora, dar si pentru a proteja sistemele de prindere impotriva factorilor corozivi.

Mecanismul de actionare a unei copertine retractabile este unul de tip incapsulat,fiind creeat din dur-Aluminiu, pentru a oferi atat rezistenta cat si o greutate a sistemului cat mai mica. Sistemul de tensionare a frontonului este realizat, la randul lui tot din dur-Aluminiu, astfel incat copertina sa fie tensionata la parametrii optimi.

Inovatii de ultima ora pentru copertine retractabile

Ei bine, pentru ca traim in era tehnologiei avansate, nici domeniul ce vizeaza aceste copertine retractabile nu a “scapat”. Pentru a proteja copertina de furia vantului, dar si pentru a mari gradul de comfort, copertinele pot fi dotate cu sistem de actionare de la distanta, prin intermediul unei telecomenzi, dar si cu senzori ce masoara viteza vantului. Astfel, in cazul in care viteza rafalelor de vant depaseste valoarea maxim-permisa, atunci copertina se va retrage automat pentru a preveni expunerea intregului sistem la forta vantului.

Recomandam utilizarea de copertine retractabile atat pentru balcoane si terase, cat si pentru terase si zone de agrement. Prin intermediul acestor copertine retractabile veti putea obtine un loc perfect pentru a va feri de caldura, dar si de ploaie.

Valedo ofera o gama extinsa de solutii pentru terase dar si spatii tip “open-space” pentru ca dumneavoastra sa va puteti bucura de un spatiu in care sa va simtiti mai aproape de natura. Pentru a consulta ofertele noastre, dar si pentru a fi la curent cu ultimele realizari ale noastre, puteti accesa siteul nostru, www.valedo.ro