Consumul de miere de manuka si contraindicatii

miere de manuka

Minunile vindecatoare ale naturii sunt recunoscute inca din cele mai vechi timpuri, indiferent ca vorbim despre uleiurile si plantele medicinale sau despre miere de manuka, efectele tamaduitoare ale plantelor sunt subiectul multor remedii, tratamente si uneori, chiar si ritualuri. Mierea de Manuka este realizata de catre harnicile albine din polenul florilor de Manuka ce pot fi gasite doar in Noua Zeelanda dar si pe continentul australian. Secretul care sta in spatele puterilor miraculoase ale acestei mieri este continutul crescut de peroxid de hidrogen, dar si o componenta nonperoxidica. Aceste doua ingrediente cu un efect puternic antibacterian, majoritatea tipurilor de miere de manuka contin cantitati mult mai mari de metilglioxal. Aceasta substanta este obtinuta prin procesarea dihidroxiacetona, substanta regasita in mari cantitati in nectarul produs de florile Manuka. Cu cat concentratia de metilglioxal este mai mare, cu atat factorul UMF sau MG este mai bun. Astfel, mierea cu o concentratie de MG mai mare, ofera proprietati antibiotice mult mai bune.

Mierea de manuka si alergiile

Insa oricat de benefica ar fi o cura de tratament cu miere de manuka exista si contraindicatii pentru acest produs natural. Deoarece vorbim de un produs obtinut de catre albine din nectar, este contraindicata consumarea sau aplicarea de miere de manuka pentru persoanele alergice la polen sau la intepaturile de albina. Persoanele ce nu respecta aceasta indicatie pot intra foarte repede in soc anafilactic, mai exact apare imposibilitatea de a respira. Manifestarile socului anafilactic apar in cel mult o ora de la expunerea la agentul alergen. In cazul nostru mierea de manuka.

Deoarece nu exista un tratament concret sau manevre de prim ajutor, daca o persoana ce prezinta alergie la intepatura de albina a consumat miere de manuka va recomandam cu strictete sa apelati la medici si personal medical calificat. Singura metoda eficienta pentru a evita decesul in cazul unui soc anafilactic este administrarea intravenoasa a adrenalinei, corticosteroizi si antihistaminice. Pentru a permite victimei sa respire, se recurge la intubatia traheala, aceasta implica crearea unui orificiu in gat si trahee si introducerea unui tub pentru a permite circularea aerului.

Mierea de manuka si nivelul glucozei in organism

De asemenea, consumul de miere de manuka in cantitati exagerate poate duce la aparitia sau agravarea simptomelor in cazul persoanelor ce sufera de afectiuni diabetice. Se cunoaste faptul ca substantele active ce se regasesc in mierea de manuka pot duce la cresterea concentratiei de glucoza in organism. De asemenea, o alta contraindicatie a mierii de manuka este cea in cazul persoanelor ce sunt sub tratament medicamentos de tip chimioterapic. Ingredientele prezente la mierea de manuka pot intra in conflict cu agentii activi ai acestor medicamente.

Ca si concluzie, putem spune ca inainte de a recurge la un tratament cu miere de manuka este cel mai bine sa va documentati despre aceste aspecte, si mai ales sa consultati un expert sau medic in alergii. Astfel, veti putea evita orice neplacere ce poate pleca de la consumul de miere de manuka. Pe siteul nostru, www.plantum.ro veti gasi toate informatiile despre mierea de manuka, dar si o paleta larga de produse naturale. Va asteptam!