Chitara electrica, un altfel de sunet

chitara electrica

Daca te-ai saturat de vechea chitara clasica si vrei sa treci la un alt nivel, atunci chitara electrica este urmatoarea alegere. La fel ca si la achizitia vechii chitare, si de aceasta data, la achizitia tipului de chitara electrică trebuie sa te informezi despre costuri, modele, marcile ce le produc, materialul din care sunt fabricate si nu in ultimul rand designul ce il poate avea chitara electrica. Fiecare dintre aceste aspecte sunt importante pentru ca impreuna vor contura imaginea de viitor a chitarei tale si vei face o alegere de care te vei bucura de fiecare data cand vei canta.

Alege modelul de chitara electrica preferat

Vei gasi pe piata o serie de modele, dar uita-te dupa chitara electrica la care ti se potriveste. Din punct de vedere al formei este important sa probati modelel de chitara electrica care va place. Se poate intampla ca un model ce va atrage sa nu fie tocmai confortabil in timp ce canti. De asemenea alegere modelului de chitara electrica trebuie sa aiba in vedere si principalele genuri muzicale pe care le cantai pentru ca, de exemplu o chitara Telecaster se va potrivi pentru mizica jazz, rock’n roll sau muzica country, iar o chitara electrica superstrat se muleaza foarte bine pe genuri muzicale de tip metal. Asadar, este important sa va documentati asupra genurilor muzicale in care diferite modele se potrivesc. Un alt aspect important in a alege chitara electrica preferata este legat de lemnul utilizat in fabricarea chitarii. Veti gasi modele din frasin, plop, tei, mahon si din alt lemn mai dur cum este koa. Indiferent de tipul ales, trebuie evitati pe cele laminate sau din placaj pentru ca degradeaza calitatea sunetului.

Fi atent la detaliile chitarei electrice

O chitara electrica trebuie sa fie intreaga, sa nu aiba fisuri sau defecte pe corpul acesteia. De asemenea chitara electrica trebuie sa aiba cheitele de acordaj de calitate, ce se vor roti usor, dar si o punte ce se potriveste stilului tau mizical si notelor personale ce la aduci la fiecare melodie. In functie de stilul mizical si de ceea ce vrei sa experimentezi trebuie sa alegi modele de freturi si de duze, acestea dau o alta valoare oricarui model de chitara electrica, mai ales daca sunt de calitate. Nu uitai nici de testiera ce trebuie aleasa in functie de diferenta de ton ce o da lemnul din care este construit si de modul in care este construita. Pe de alta parte, acordati atenie si numarului de taste atunci cand va achizitionati propria chitara electrica pentru ca si de aceasta data sunt controverse, asa ca ramane la latitudinea dumneavoastra ce alegeti.

Nu uita de bugetul pentru chitara electrica

Un ultim aspect pentru a va achizitiona chitara electrica cu www.Muzicastore.ro preferata este bugetul. Pentru inceput este de ajuns sa investsti in modele de chitare bune, de firma, insa nu foarte costisitoare pentru ca peste doi sau trei ani cu siguranta iti vei dori alta. Nu uita insa ca pentru a canta ca un profesionist ai nevoie si de un aplificator pentru chitara electrica ce ai achizitionat-o, asa ca bugetul trebuie revazut.