Ce sunt hidroizolatiile?

hidroizolatii

 Hidroizolatiile sunt lucrarile care izoleaza suprafetele pe care sunt aplicate de actiunea daunatoare a apei, indiferent daca provine din cauze naturale sau nu. Cand vine vorba de precipitatii, noi nu putem face nimic ca sa schimbam situatiile: vor exista zile ploioase si ninsori puternice. Dar putem sa ne asiguram ca locuinta noastra este asigurata impotriva lor: hidroizolatia.

Stratul hidroizolant protejeaza suprafata pe care este aplicat. Chiar daca este recomandat pentru anumite suprafete, acesta poate fi aplicat pentru toata casa, protejand-o de prezenta apei. Asa, vom sti ca locuinta noastra este protejata de actiunea daunatoare a apei asupra materialelor de constructii.

 Stratul de hidroizolatie-un ajutor pentru acasa

       Fundatia este o parte extrem de importanta a casei noastre: trebuie sa fie rezistenta, trebuie sa fie puternica si sa reziste pentru cat mai multa vreme. De aceea, este important sa o mentinem asa, aplicand cateva straturi protectoare. Unul din aceste straturi este cel hidroizolant, care impiedica apa sa intre in contact cu structura fundatiei.

Terasa, de asemenea, intra tot timpul in contact cu interferiile vremii, fiind o suprafata expusa a locuintei noastre. Stratul de hidroizolatie isi gaseste perfect locul aici, deoarece o protejeaza, intarziindu-i degradarea. Ne dorim ca locuinta noastra sa reziste in timp, de aceea este indicat sa o protejam impotriva vremii, care este un factor pe care nu il putem impiedica sa se manifeste.

 De ce sa hidroizolam

       Hidroizolatia este extrem de importanta pentru suprafetele ce intra in contact direct cu umezeala. Atat terasele, cat si fundatiile trebuie sa se mentina pentru cat mai multa vreme intacte, dar intra frecvent in contact cu apa, lucru ce grabeste deteriorarea suprafetelor.

Pentru ca ne dorim ca locuinta noastra sa reziste cat mai multa vreme, deoarece probabil ca am investit timp, efort si bani in realizarea ei, trebuie sa luam cateva masuri ca ea sa ramana asa. Stratul de hidroizolatie este extrem de important in acest sens, deoarece protejeaza suprafetele pe care este aplicat de implicatiile neplacute pe care le are apa asupra materialelor de constructii: le degradeaza cu timpul.

Mai multe despre acest domeniu cititi pe WWW.milucon.ro