Ce este interpretariatul si de ce avem nevoie de el? – Antares Consult

Traduceri-juridice-5RQreInterpretariatul nu este atunci cand joci un rol intr-o piesa de teatru sau canti o melodie, nici macar nu este atunci cand incerci sa exprimi in cuvintele tale ce a vrut sa spuna un autor intr-un text, o poezie, etc. Interpretariatul este atunci cand o persoana (un interpret) traduce mesajul emis intr-o limba sursa transmis de o alta persoana (emitator) catre un public (receptori). Receptorii nu cunosc codul de vorbire, de aceea au nevoie de un interpret pentru a decodifica mesajul si pentru a transmite la randul sau feedback-ul din partea receptorilor care, la un moment dat, devin si ei emitatori.

Interpretariatul este de mai multe feluri:

  • Interpretariat simultan – persoana care necesita interpretare nu participa in mod direct la procesul de comunicare (vorbitorul nu trebuie sa termine discursul pentru ca interpretul sa inceapa traducerea). Acesta se imparte in doua categorii: la casca sau la ureche (tip whispering);
  • Interpretariat consecutiv – emitatorul poate vorbi pret de cateva secunde (de obicei) pentru a-l lasa pe interpret sa faca traducerea in limba tinta;
  • Interpretariat telefonic, videoconferinte.

Echipa de interpreti profesionisti care activeaza in cadrul societatii Antares Consult va intampina cu servicii de interpretariat la standarde inalte de calitate, indiferent care este tipul (dintre cele trei prezentate anterior) ce se potriveste cel mai bine contextului pentru care ne contactati (interviu de angajare, conferinte, intalniri de afaceri, sesiuni de training, seminarii, negocieri, delegatii, etc.).

Dintre limbile pentru care oferim servicii de interpretariat nu puteau sa lipseasca cele de circulatie internationala: engleza, franceza, germana, spaniola sau italiana, insa nu ne limitam doar la acestea, numarul limbilor pe care translatorii nostri le stapanesc fiind de ordinul zecilor.

Comunicarea cu partenerii de afaceri straini sau cu alte persoane importante cu care nu reusiti sa va intelegeti, se desfasoara mult mai facil si la standarde inalte datorita serviciilor de interpretariat pe care le oferim. Echipa Antares Consult detine experienta, abilitatile si cunostintele necesare pentru a face fata cu brio oricarei situatii, oricat de complexa ar fi aceasta. Interpretii din cadrul societatii noastre sunt spontani, au o capacitate analitica si sintetica foarte bine dezvoltate, detin vaste cunostinte lingvistice si de cultura generala, pot vorbi liber in fata unui public fara a avea emotii, si poseda un vocabular vast al limbii pentru/din care efectueaza traducerea, de la termenii argotici sau familiari pana la termenii de specialitate.

Punem pasiune in ceea ce facem si asta se poate observa in rezultatele muncii noastre care este apreciata de catre clientii ce ne solicita in vederea furnizarii serviciilor pe care le prestam. Dispunem de infrastructura si de logistica necesara pentru a satisface orice necesitate, indiferent de anvergura ei.

Fiecare colaborare este tratata cu respect, seriozitate, corectitudine, profesionalism, promptitudine, confidentialitate si eficienta. Alaturi de noi veti avea parte de solutii optime si customizate care se pliaza in functie de cerintele fiecaruia.

Pentru mai multe detalii despre serviciile Antares Consult, nu ezitati sa luati legatura cu personalul companiei care va va oferi in timp real, raspunsuri sincere si la obiect. Va garantam ca multumirea voastra va fi deplina!