Cat dureaza pana isi fac efectul sedintele de la un cabinet logopedic

cabinet logopedic

Inainte de a stabili un interval de timp in care sedintele de la un cabinet logopedic isi vor face efectul, haideti sa ne concentram in fapt putin asupra termenului in sine de logopedie si ce presupune acesta, intrucat acesta va fi in fapt punctul de pornire in a determina mai exact cum va functiona un astfel de cabinet logopedic si cat de rapid vor functiona sedintele de logopedie.

Logopedia este deci o ramura a defectologiei, care va studia in fapt defectele de vorbire si modul in care ele vor putea fi corectate.

Momentul potrivit pentru a merge la un cabinet logopedic

Se spune de multe ori ca e greu sa iti dai seama cand anume trebuie sa te adresezi unui medic, in sensul ca foarte multe persoane au tendinta de a astepta destul de mult inainte de a trata o problema, fapt ce poate duce de multe ori la agravarea acesteia. Ei bine si in cazul adresarii unui logoped, a vizitarii unui cabinet logopedic acest lucru se poate intampla, dar bineinteles, ca si in cazul vizitelor la orice medic, nu trebuie sa amanati o vizita la cabinet logopedic daca:

  • se pronunta incorect sau se omit unele sunete
  • se vorbeste nazal
  • se repeta sau se prelungesc diverse sunete sau chiar silabe si cuvinte
  • se vorbeste foarte rapid sau din contra, foarte lent
  • se utilizeaza un vocabular foarte redus format din dor cateva cuvinte
  • apar de multe ori unele blocaje sau chiar unele spasme cand se rostesc anumite cuvinte
  • se intarzie foarte mult in dezvoltarea vorbirii in sine in cazul copiilor si asa mai departe.

Nu trebuie sa intarziati o vizita la un cabinet logopedic in nici unul dintre aceste cazuri si in alte situatii in care par a aparea unele defecte de vorbire.

Ce varsta trebuie sa aiba copiii pentru o vizita la un cabinet logopedic

Nu exista o regula anume neaparat in acest sens, o vizita la un cabinet logopedic este binevenita, insa cert este ca la varsta de 4 sau 5 ani, daca copiii prezinta una sau mai multe din dificultatile de vorbire mentionate mai sus, o vizita la un cabinet logopedic poate fi esentiala.

Daca copilul are alte probleme cum ar fi spre exemplu sindormul Down sau diverse deficite de auz, din nou, trebuie facuta o vizita la un cabinet logopedic cat mai curand posibil, chiar si mai repede de varsta mai sus mentionata.

O sedinta in cadrul unui cabinet logopedic va dura circa 35-40 minute, trebuie sa tinem minte in acest sens ca se lucreaza cu un copil, care isi va pierde mult mai repede puterea de concentrare, care va fi mult mai rapid obosit de catre vizita la un astfel de cabinet logopedic decat un adult.

Este bine sa se exerseze si acasa, este bine de asemenea ca vizitele la un cabinet logopedic sa se faca de doua ori pe spatamana, pentru ca rezultatele sa fie unele asteptate si dorite.

Detalii pe www.discover-me.ro