Caracteristici foraje fantani

foraje fantani

Atunci cand se executa foraje fantani nu este suficient sa stiti care sunt procedurile si modalitatea de realizare a lucrarilor propriu-zise, ci va trebuie informatii si cu privire reteaua de ape subterane, pentru ca scopul dumneavoastra este sa faceti un foraj in care sa se acumuleze apa si care sa fie alimentat frecvent.

In mod evident nu aveti cum sa stabiliti singur care sunt retelele de apa subterana si de aceea aveti nevoie de ajutorul unor specialisti in domeniu, care sa va arate si sa va furnizez niste parametrii tehnici privind forajul, astfel incat sa aveti siguranta unei lucrari de succes. Cu alte cuvinte sa fiti siguri ca acolo unde executati sapaturi veti gasi apa in cantitati suficiente sa alimenteze in mod constant fantana.

De ce va trebuie experienta atunci cand executati foraje fantani

In mometul in care executati niste foraje fantani lucrurile nu sunt la fel de simple ca in cazul sapaturilor pentru pompe de caldura, pompe geologice sau pompe geotehnice. Si iata de ce:

–          Pentru ca in cazul unor foraje fantani se folosesc utilaje, accesorii si instalatii complexe. Printre acestea se numara: instalatie hidraulica pentru foraj, compresor, motopompa, generator, una sau mai multe pompe submersibile si de noroi, etc

–          In locul in care se face forajul pentru fantana  este o geologie diversa la care trebuie sa va adaptati

–          Pentru consolitarea lucrarii aveti nevoie de o multitudine de materiale, cum ar fi, filtre, peleti din beton, ciment, diferiti aditivi, polimeri, betonita si anumite tubulaturi. La toate acestea trebuie sa le stiti caracteristicile si cand anume se folosesc, astfel incat sa ofere siguranta si durabilitate lucrarii.

–          Lucrarea in sine este destul de dificile pentru ca atunci cand executati foraje fantani trebuie sa folositi diverse procedee tehnice: trebuie sa sapati, sa introduceti si sa fixati tubulatura, sa bagati in mod controlat margaritul, sa faceti inelele de izolare, respectiv cimentare, sa denisipati, sa puneti fantana in productie si sa ii masurati parametrii.

–          Trebuie sa stiti sa folositi aparatura pentru control si masurare. Aceasta masoara nivelul de apa din foraj, nivelul de pietris margaritar, iar cu ajutorul apometrului se stabileste debitul pe care il are fantana respectiva.

Concluzii privind complexitatea unor foraje fantani

Avand in vedere caracteristicile enumerate mai sus, putem spune ca niste foraje fantani nu reprezinte doar gauri in pamant in care se aduna apa. Pentru acestea este nevoie de o pregatire temeinica in domeniu, de studierea si informarea cu privire la proprietatile terenului pe care urmeaza sa se faca sapatura si la reteaua hidrografica din subteran. Dupa aceea trebuie sa aveti in dotare materialele si aparatura necesara executarii propriu-zise a lucrarilor de foraje fantani si sa stiti sa le folositi. In general, daca se apeleaza la www.puturiapa-hidrogeofor.ro, lucrarile se vor realiza intr-un timp foarte scurt si vor fi de calitate.

In ceea ce priveste preturile pentru foraje fantani, acestea depind pe mai multi parametri cum ar fi: debitul pe care vreti sa il obtineti, tehnologia prin care se executa forarea  si nu in ultimul rand calitatea materialelor care se vor folosi la realizarea lucrarii.