Cand este bine sa apelati la serviciile de bobinaj motoare electrice

bobinaj motoare electrice

Fie ca folositi mixerul pentru a crea prajitura preferata a celor dragi, folositi masina de spalat, porniti centrala termica sau ventilatorul putem spune ca va folositi practi de acelasi tip de echipament electric. Motorul electric este cel care da viata multor echipamente si produse electronice, iar in domeniul industrial, ei bine, fara acestea, multe fabrici si facilitati de productie ar avea mari probleme daca motoarele electrice nu ar exista, sau s-ar defecta. Daca in primul caz nu am prea fi putut face mare lucru, in cel de-al doilea caz, firma Electroserv va poate ajuta cu cea mai mare placere. Serviciul de bobinaj motoare electrice este adresat tuturor tipurilor de motoare electrice, monofazice, trifazice, cu comanda si nu numai.

Respecati indicatiile tehnice ale echipamentului pentru a nu ajunge la bobinaj motoare electrice

De cele mai multe ori, un echipament ce este dotat cu un motor electric poate functiona fara probleme chiar si ani intregi, insa atunci cand motorul se defecteaza, iar inlocuirea lui reprezinta un soc pentru bugetul dumneavoastra, serviciul de bobinaj motoare electrice este solutia perfecta. Insa, in cadrul acestui articol vom descrie o serie de masuri prin care veti putea prelungi viata motorului electric al utilajului dumneavoastra. Aceste masuri nu sunt dificile, iar prin implementarea lor veti reusi sa va bucurati de performantele utilajelor fara a fi nevoit sa le schimbati des sau sa apelati la diferite servicii cum ar cel de bobinaj motoare electrice sau sa pierdeti timp cu reparatii complicate.
Indiferent de dimensiunile utilajelor sau a echipamentelor echipate cu motoare electrice, exista un principiu general de care trebuie sa tineti cont. Orice motor are nevoie de o racire eficienta pentru a putea functiona in parametrii optimi. Lipsa unei raciri bune poate duce cu timpul la arderea bobinelor (rotor si stator). In acest caz singurele alternative sunt cele de a cumpara alt motor electric, sau de a apela la servicii de bobinaj motoare electrice. Pentru a evita aceasta situatie trebuie sa mentineti intregul echipament curat, iar acolo unde acesta este prevazut cu guri de aerisire, evitati sa plasati obiecte sau corpuri ce le pot bloca.

Folositi elemente de protectie electrica si electronica impotriva fluctuatiilor

O cauza foarte des-inalnita mai este si supra-alimentarea, sau depasirea tensiunii nominale de lucru. Acest lucru se poate intampla din doua motive, fie nerespectarea indicatiilor tehnice de operare ale utilajului sau echipamentului, fie o fluctuatie puternica a tensiunii de alimentare. In ambele cazuri se ajunge fie la inclocuirea motorului sau a echipamentului, fie la chemarea unor specialisti in bobinaj motoare electrice. Pentru a evita aceste lucruri este bine ca intregul personal ce opereaza utilaje electrice sa cunoasca foarte bine parametrii de functionare, pe care sa ii respecte, iar in ceea ce priveste fluctuatiile de tensiune, puteti opta pentru instalarea unui sistem de sigurante sau a unei unitati de tip UPS.
Pe langa aceste doua cauze frecvente de defectare sau ardere a motoarelor electrice, mai putem mentiona si situatiile in care acestea sunt suprasolicitate, insa pentru a afla mai multe urmariti-ne seria de articole pe aceasta tema, iar daca aveti probleme, site-ul nostru este www.bobinajmotoare.ro De asemenea, ne gasiti si pe Strada Postavarul nr.6 Sectorul 3 Bucuresti.