Cami Comexim-Din grija pentru mediul inconjurator

Colectare-tabla-uHOM3Modificarile de peisaj, disconfortul vizual, poluarea aerului si poluarea apelor de suprafata sunt doar cateva dintre efectele deseurilor asupra mediului, tema indelung discutata de catre cei care pun pret pe tot ceea ce ne inconjoara. Cu toate acestea insa, fara determinare, situatia va fi din ce in ce mai alarmanta caci indiferenta fata de natura poate lasa urme greu de inlaturat. Chiar si asa, exista metode care pot stopa degradare mediului. Colectarea deseurilor reciclabile este o solutie pentru o lume mai curata dar si pentru o viata mai sanatoasa.

Materiile prime utilizate pentru fabricarea hartiei sunt: lemnul, celuloza si hartia veche. Hartia reciclata permite economisirea a aproximativ 25% din cantitatea de electricitate si a 90%  din cantitatea de apa, necesare pentru producerea a 1 kg de hartie alba. Mai mult decat atat, prin reciclarea deseurilor de hartie, este eliminat clorul toxic, necesar producerii hartiei albe. Pentru fabricarea unui kg de material PET se utilizeaza aproximativ 2 kg de petrol si totodata importante cantitati de energie. Din 10 pet-uti reciclate se poate fabrica un tricou sau un metru patrat de covor, din 20 de pet-uri de 2 l se poate obtine captusala pentru o jacheta de iarna, iar din 50 de pet-uri se poate face un pulover. Putini stiu ca, productia de plastic utilizeaza 8% din productia de petrol a globului. Prin reciclarea acestuia se reduce generarea de CO2 de 2,5 ori, iar reciclarea unei singure tone de plastic duce la economisirea de pana la 800 tone de petrol brut. Unde mai pui faptul ca descompunerea naturala a plasticului in mediul inconjurator necesita peste 500 de ani. Acestea sunt simple statistici si cifre care ascund in spatele lor adevaruri care constientizate pot ajuta natura si resursele sale. In fond, nu ne costa nimic sa incercam si mai apoi sa aplicam un stil de viata atent cu ceea ce ne inconjoara.

Reciclarea presupune separarea si colecatarea materialelor in vederea transformarii lor in produse utile noi. Spre exemplu hartia de ziar recuperata se foloseste la editarea de publicatii, izolatii de diferite tipuri sau produse de tip asternut in crescatoriile de animale. Mai mult, masele plastice reciclate, pot fi folosite pentru fibre de poliester, ideale pentru fabricarea jucariilor si in industria textila. Pe langa toate acestea, masele de plastic recuperate isi pot aduce aportul in industria auto sau pot fi folosite pentru fabricarea a noi ambalaje PET. Cu aceste argumente, inainte de a arunca gunoaiele intr-un mod neglijent si nepasator, gandeste-te cate lucruri se pot obtine din acestea, motiv pentru care trebuie sa acorzi mai multa atentie deseurilor, in general.

Cami Comexim are ca principal domeniu de activitate reciclarea hartiei, cartonului si nu in ultimul rand, a maselor plastice. Fie ca este vorba de folii, pet-uri, fier, tabla, cupru sau aluminiu, Cami Comexim este solutia pentru o lume mai curata, datorita serviciilor de reciclare pe care le punem la dispozitia clientilor nostri. Astfel, daca esti in cautarea unei firme care sa se ocupe de colectare deseuri reciclabile, in noi gasesti un partener puternic si responsabil. Cu o activitate de peste 21 de ani pe piata de profil, raspundem cu succes chiar si celor mai complexe solicitari de la colectarea deseurilor, transportul si manipularea acestora si pana la valorificarea lor. Pentru mai multe informatii, acceseaza pagina noastra de internet si contacteaza-ne. Este timpul sa-ti pese.