Cami Comexim colecteaza selectiv deseurile. Tu?

Cami Comexim colecteaza selectiv deseurile. Tu?Tu stii cum sa colectezi selectiv deseurile, astfel incat sa dai o mana de ajutor mediului inconjurator si intregii planete? Din pacate, marea majoritate a romanilor nu stie ce presupune colectarea selectiva a deseurilor si, ca atare, nici nu-si bate capul sa inteleaga la ce folosesc frumoasele containere colorate ce au fost cumparate din bani europeni si au fost instalate in toate marile orase, ba le intalnesti chiar si la sate. Nepasarea isi da mana si cu necunoasterea, iar aceste doua “calitati” ale romanilor din tara fac ca Romania sa se situeze pe ultimele locuri din Uniunea Europeana atunci cand vine vorba de reciclare.

Date statistice

Se pare ca 40% dintre deseurile pe care le produc anual romanii reprezinta materie prima care poate fi refolosita cu succes. Tot statisticile ne arata ca in mediul urban doar un procent de aproape 6.3% dintre deseuri sunt reciclate, ceea ce este extraordinar de putin.

Acest studiu a fost efectuat de catre o companie de colectare, dar si reciclare de deseuri din Romania in perioada 2012-2013. Studiul ne arata ca un roman de la oras genereaza, in decursul unui an, o medie de 346 de kg de deseuri menajere. In schimb, romanii de la sate produc de 3.5 ori mai putine deseuri.

Din aceasta cantitate imensa de deseuri, cele reciclabile se pot traduce in procente astfel: 39% pentru oras si 52% pentru sat. S-a constatat ca mai bine de jumatate din aceste deseuri reciclabile sunt reprezentate de ambalaje. Daca romanul ar fi educat sa colecteze selectiv deseurile reciclabile, statisticile ar arata mult mai favorabil si pentru tara noastra.

Insa, totusi lucrurile stau ceva mai bine decat acum 10 ani, cand toate ambalajele erau trimise la groapa de gunoi. In prezent, un procent de 7.5% dintre acestea sunt colectate cu grija in containerele speciale.

Colecteaza si tu selectiv deseurile impreuna cu Cami Comexim!

Ca toti cetatenii acestei tari te intrebi si tu, probabil, de ce este obligatoriu sa colectezi selectiv deseurile si sa le reciclezi. Nu este obligatoriu, acesta este un lucru cert, insa este un fapt de bun simt, care-ti va garanta un mediu mai curat in care-ti vei putea duce in continuare traiul, atat tu, cat si copiii tai.

In aceste conditii, principalele motive pentru a recicla si tu sunt: reducerea poluarii din mediul inconjurator, economisirea de energie electrica si, nu in cele din urma, conservarea resurselor naturale, care nu sunt eterne asa cum viseaza unii oameni.

Cum poti sa colectezi si tu selectiv deseurile? Daca esti persoana fizica nu trebuie decat sa sortezi in propria locuinta urmatoarele deseuri: hartie, carton, plastic, sticla si metale si sa Cami Comexim colecteaza selectiv deseurile. Tu1le duci la containerele de tip igloo. Astfel, tot ce inseamna materiale plastice si metale se arunca in containerele care au o culoare galbena, cartonul si hartia se depoziteaza in containerele de culoare albastra, iar sticla in containerele de culoare verde.

Daca esti persoana juridica si ai o cantitate mult mai mare de deseuri reciclabile poti lua legatura cu Cami Comexim. Aceasta companie de renume, din tara, va veni imediat si va ridica deseurile pentru ca mai apoi sa se ocupe si de valorificarea lor.

Daca vrei sa ai parte de un mediu mai curat, alege serviciile de colectare deseuri Cami Comexim. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si serviciile Cami Comexim? Suna la numerele 0212-694.200 si 0722-627.288 sau trimite un e-mail pe adresa cami_comexim_srl@yahoo.com.

Articol oferit de zoom-biz.ro.