Bendkopp – suruburi pentru asamblari filetate de calitate

1902834_589704674448974_1711930946_nIn industria constructoare de masini, a instalatiilor industriale, constructiilor pe structura metalica si multe alte domenii, asamblarile filetate, realizate in principiu cu suruburi si piulite, sunt sisteme de prindere des utilizate, care au mai multe aplicatii.

Asamblari cu suruburi si piulite

Executia de asamblari filetate este posibila cu ajutorul a 2 tipuri de piese sau organe de masina prevazute cu filet, si anume suruburile (filetate la exterior), si piulitele (filetate la interior), acestea presupunand doar simpla rotire a uneia dintre cele 2 elemente mentionate.

Asamblarile filetate sunt utilizate indeosebi pentru operatiunile de montare si demontare, insa au si alte aplicatii, cum ar fi: reglaj, masurare, realizarea unor forte de strangere mari sau transformarea miscarilor de rotatie in miscari de translatie. Asadar, putem afirma ca aplicatiile asamblarilor filetate sunt de fapt si intrebuintarile suruburilor si ale piulitelor.

In ceea ce priveste avantajele unor astfel de asamblari, acestea sunt preferate deoarece garanteaza o siguranta sporita in exploatare, sunt interschimbabile (suruburile, respectiv piulitele pot fi inlocuite oricand cu alte piese de acest gen fara ca asamblarile in cauza sa fie afectate in vreun fel), si nu in ultimul rand, prezinta costuri reduse de achizitie deoarece sunt produse in masa.

Tipuri de suruburi in functie de filet

Filetul reprezinta nervura elicoidala infasurata pe o suprafata de forma cilindrica sau conica, cu alte cuvinte, acea spirala dispusa pe intreaga lungime a surubului. Cealalta parte componenta se numeste corect cap al surubului, si poate avea diverse forme.

De asemenea, si filetul este caracterizat de forme diferite, fiind un criteriu in functie de care este realizata clasificarea suruburilor. Asadar, in functie de forma filetului, avem urmatoarele tipuri de suruburi: cu profil triunghiular, trapezoidal, patrat, rotund si de tip fierastrau.

Clasificarea suruburilor este realizata si pe baza altor criterii, cum ar fi: forma capului, tipul varfului, tipul pasului sau utilizare (suruburi de fixare, miscare, reglare, masurare, etc).

Desi par a fi mai mult niste simple accesorii decat elemente importante de asamblare, suruburile joaca un rol esential in montarea si imbinarea tuturor obiectelor care ne inconjoara, fie acestea piesele de mobilier pe care cu totii le avem in locuinte, sau masinile cu ajutorul carora ne deplasam.

Bendkopp: suruburi de calitate pentru asamblari pe masura

Compania Bendkopp din Cluj-Napoca activeaza in domeniul tehnicii de fixare si asamblare, fiind specializata in distribuirea unei game diversificate de produse ce intra in aceasta categorie.

Oferta Bendkopp este una impresionanta, si cuprinde de la elemente de asamblare (suruburi, piulite, saibe, etc), burghie, tarozi, scule de mana si electrice, pana la elemente de feronerie pentru mobila, geamuri si usi, echipamente de protectie, izolanti, adezivi si multe altele.

Compania doreste sa vina in intampinarea cat mai multor cerinte si nevoi ale clientilor, misiune pe care o indeplineste cu succes datorita ofertei bogate de produse de care dispune, ce cuprinde 25.000 de articole diferite.

Bendkopp este furnizor de suruburi profesionale, de calitate superioara, componente ale asamblarilor filetate cu ajutorul carora sunt realizate o serie de operatiuni in diverse domenii. Diversitatea modelelor disponibile reprezinta garantia gasirii acelor suruburi care se potrivesc cel mai bine cerintelor si nevoilor dumneavoastra.