Parfumul de camera – rasfatul camerei tale

Parfumul, prin definitie, este un amestec de substante aromatice naturale sau artificiale utilizate pentru a da corpului, spatiului de locuit sau obiectelelor un miros placut. Aceste amestecuri frumos mirositoare au fost folosite de omenire inca din cele mai vechi timpuri.

Conform arheologilor, cea mai veche dovada a existentei parfumului, are o vechime de aproximativ 4000 de ani si a fost gasita intr-o parfumerie antica din Cipru. Aceste parfumuri aveau in compozitia lor migdale, coriandru, rasina de conifere si mirt.

Parfumurile aodorizante_camerau fascinat dintotdeauna, astfel ca aceastea nu erau considerate doar un lux, ci si un simbol al civilizatiei. Multa lume atribuie parfumul francezilor, enuntand ca acestia ar fi pus piatra de temelie in crearea acestor esente frumos mirositoare. Aceasta falsa ipoteza este combatuta de descoperirile recente ce dovedesc ca aceste esente erau folosite atat in Egipul antic, cat si in Mesopotania si erau destinate acelorasi scopuri ca si cele din prezent, fiind folosite la diverse evenimente sau pentru diverse ritualuri cu scopul de a reda un miros placut purtatorilor.

Parfumul este un produs ce se adreseaza direct unuia dintre simturi, si anume mirosul. Pe langa sensibilizarea mirosului, parfumul poate avea si altfel de implicatii, putand schimba stari de spirit si comportamente, relaxa sau chiar motiva persoanele care poarta aceasta mireasma a lui, dar si pe cele din jurul acesteia.

Parfumurile pot fi folosite, dupa cum spuneam, atat pentru corpul uman, cat si pentru spatii locuibile. Parfumurile de camera, sau odorizantele de camera vor oferi spatiului unde acestea sunt folosite un miros placut, creandu-va dumneavoastra atmosfera placuta de care aveti nevoie pentru relaxare, munca sau alte activitati desfasurate.

Alegerea odorizantelor de camera trebuie facuta, astfel incat sa reflecte personalitatea dumneavoastra. Parfumul ar trebui sa se muleze perfect caracterului dumneavoastra si sa fie in acelasi timp corespunzator pentru tipul de camera folosit.images2

Ar trebui pastrat un anumit echilibru atunci cand alegem odorizantul de camera, deoarece un parfum prea puternic ce elibereaza in cantitati mari de mireasma ar putea crea un anumit disconfort. La fel se intampla si la cealalta extrema, un parfum slab, ce nu elibereaza cantitatea necesara spatiului va fi simtit foarte putin sau deloc, astfel anuland efectele normale ale acestora.

Pentru a aduce prospetimea spatiului unde sunt utilizate, parfumurile de camera pot avea diverse arome, spre exemplu: liliac, lemn de santal, levantica, trandafir, tobaco, orhidee, iasomie si lista poate continua.

Avand atat de multe posibilitati pentru alegerea aromei potrivite, tot ce trebuie sa faceti este sa va intrebati in interior “ce anume se potriveste cel mai bine pentru acest spatiu”?

Nu trebuie sa fie o alegere foarte grea, ati putea tine cont, spre exemplu, de scopul in care este folosit acel spatiu sau de cat timp petreceti in acel spatiu.

Parfumul de camera va reda prospetime spatiului unde va fi folosit, astfel ca daca veti folosi un odorizant de camera la birou veti putea lucra intr-un mediu placut mirositor si, probabil, acest efect va va stimula sau motiva pentru a da tot ce e mai bun.

Odata ce v-ati decis in alegerea odorizantului de camera, va veti putea bucura dumneavoastra si cei prezenti in acel spatiu de mediul frumos mirositor creat datorita acestei mici gaselnite aromate.