Bentoflux face vinul limpede

white-wineToamna se numara litri de vin. Traditia face ca vinul sa fie una dintre cele mai populare si consumate bauturi alcoolice. In Romania, licoarea lui Bachus este de departe in topul preferintelor.  Un proverb italian spune ca un butoi de vin poate face mai multe minuni decat o biserica plina de sfinti, motiv pentru care, in multe gospodarii din tara, fabricarea vinului este o adevarata sarbatoare gustata cu mult entuziasm de intreaga familie.

Aroma, densitatea, zaharul pe care il contine, gustul, toate aceste atribute sunt indicatorii calitatii unui vin .Calitatea vinului depinde in mare parte, de ingrediente. Bentonita este un element care nu trebuie sa lipseasca. Aceasta ajuta la limpezirea bauturii. Este un mineral cu proprietati de limpezire si stabilizare a vinului prin actiunea sa de deproteinizare. Din punct de vedere chimic, bentonita are sarcini electrice negative, care sunt neutralizate de sarcinile pozitive ale proteinelor, care impreuna formeaza particule mai mari, ce se depun, sub actiunea greutatii, iar vinul se limpezeste. La o prima vedere pare un procedeu complicat, insa folosirea bentonitei este la indemana oricui.

Bentonizarea, trebuie sa corespunda scopului pentru care se aplica, fara sa modifice caracteristicile de compozitie, sau sa altereze insusirile vinului.  Cu alte cuvinte, trebuie sa sti cum sa aplici tratamentul , astfel incat, gustul sa nu aiba de suferit. Bentonizarea vinului este bine sa fie efectuata, cat mai aproape in inceputul evolutiei acestuia, si nu mai tarziu, atunci cand este deja format.

Dincolo de toate aceste aspecte, trebuie sa retii ca pentru un vin bun si limpede, care sa primeasca aprecieri din partea apropiatilor, bentonita este ingredientul cheie. Aceasta se prepara cu apa calda in proportie de 1:5. Se amesteca energic si se lasa la gonflat 24 de ore, timp in care se amesteca din cand in cand. Dupa 24de ore se mai dilueaza cu o cantitate similara de apa. Aspectul trebuie sa fie ca cel al smantanii. Dupa care, se introduce in vin amestecandu-se in asa fel incat sa nu se formeze cocoloase. Ca pas urmator, bentonita se raspandeste in toata masa bauturii. In urma acestei proceduri, este recomandat sa faci teste care sa-ti confirme starea vinul. De exemplu, poti sa lasi timp de 48 de ore un pahar cu vin neacoperit. In cazul in care isi schimba culoarea este semn ca trebuie sa mai adaugi bentonita.

Daca te-am convins de beneficiile pe care le ofera, trebuie sa sti ca bentonita este de fapt un produs, din pamant special, obtinut in urma prelucrarii argilei cu un continut ridicat de montmorilonita, adica minerale precum cuartul, mica, illit si feldspat.

Daca doresti ca vinul tau sa impresioneze atat prin aspect, cat si prin gust, Bentoflux iti pune la dispozitie bentonita vinificatie de calitate, extrasa din zacamintele ce se regasesc in zona muntilor Oas. Produsul pe care noi il punem la dispozitie poate fi folosit sub forma de pudra. Bentoflux ofera clientilor sai, o gama larga de bentonite, mai exact 30 de sortimente, obtinute in urma cercetarii industriale.

La Bentoflux poti gasi vopsele de acoperire, coloranti praf si lichizi, chituri, adezivi, lumanari, mase plastice si creta pentru uz didactic.

Bentoflux Satu Mare,  este o firma cu traditie care dateaza inca din secolul XX, motiv pentru care noi stim cum sa oferim calitate clientului, la preturi potrivite oricarui buzunar.