white-wine
11/10/2013

Bentoflux face vinul limpede

white-wineToamna se numara litri de vin. Traditia face ca vinul sa fie una dintre cele mai populare si consumate bauturi alcoolice. In Romania, licoarea lui Bachus este de departe in topul preferintelor.  Un proverb italian spune ca un butoi de vin poate face mai multe minuni decat o biserica plina de sfinti, motiv pentru care, in multe gospodarii din tara, fabricarea vinului este o adevarata sarbatoare gustata cu mult entuziasm de intreaga familie.

Aroma, densitatea, zaharul pe care il contine, gustul, toate aceste atribute sunt indicatorii calitatii unui vin .Calitatea vinului depinde in mare parte, de ingrediente. Bentonita este un element care nu trebuie sa lipseasca. Aceasta ajuta la limpezirea bauturii. Este un mineral cu proprietati de limpezire si stabilizare a vinului prin actiunea sa de deproteinizare. Din punct de vedere chimic, bentonita are sarcini electrice negative, care sunt neutralizate de sarcinile pozitive ale proteinelor, care impreuna formeaza particule mai mari, ce se depun, sub actiunea greutatii, iar vinul se limpezeste. La o prima vedere pare un procedeu complicat, insa folosirea bentonitei este la indemana oricui.

Bentonizarea, trebuie sa corespunda scopului pentru care se aplica, fara sa modifice caracteristicile de compozitie, sau sa altereze insusirile vinului.  Cu alte cuvinte, trebuie sa sti cum sa aplici tratamentul , astfel incat, gustul sa nu aiba de suferit. Bentonizarea vinului este bine sa fie efectuata, cat mai aproape in inceputul evolutiei acestuia, si nu mai tarziu, atunci cand este deja format.

Dincolo de toate aceste aspecte, trebuie sa retii ca pentru un vin bun si limpede, care sa primeasca aprecieri din partea apropiatilor, bentonita este ingredientul cheie. Aceasta se prepara cu apa calda in proportie de 1:5. Se amesteca energic si se lasa la gonflat 24 de ore, timp in care se amesteca din cand in cand. Dupa 24de ore se mai dilueaza cu o cantitate similara de apa. Aspectul trebuie sa fie ca cel al smantanii. Dupa care, se introduce in vin amestecandu-se in asa fel incat sa nu se formeze cocoloase. Ca pas urmator, bentonita se raspandeste in toata masa bauturii. In urma acestei proceduri, este recomandat sa faci teste care sa-ti confirme starea vinul. De exemplu, poti sa lasi timp de 48 de ore un pahar cu vin neacoperit. In cazul in care isi schimba culoarea este semn ca trebuie sa mai adaugi bentonita.

Daca te-am convins de beneficiile pe care le ofera, trebuie sa sti ca bentonita este de fapt un produs, din pamant special, obtinut in urma prelucrarii argilei cu un continut ridicat de montmorilonita, adica minerale precum cuartul, mica, illit si feldspat.

Daca doresti ca vinul tau sa impresioneze atat prin aspect, cat si prin gust, Bentoflux iti pune la dispozitie bentonita vinificatie de calitate, extrasa din zacamintele ce se regasesc in zona muntilor Oas. Produsul pe care noi il punem la dispozitie poate fi folosit sub forma de pudra. Bentoflux ofera clientilor sai, o gama larga de bentonite, mai exact 30 de sortimente, obtinute in urma cercetarii industriale.

La Bentoflux poti gasi vopsele de acoperire, coloranti praf si lichizi, chituri, adezivi, lumanari, mase plastice si creta pentru uz didactic.

Bentoflux Satu Mare,  este o firma cu traditie care dateaza inca din secolul XX, motiv pentru care noi stim cum sa oferim calitate clientului, la preturi potrivite oricarui buzunar.

vin
28/08/2013

Vinstore, savoare intr-un pahar de vin!

vinEsti un iubitor al vinului si iti place sa bei un pahar din aceasta licoare „magica”, indiferent de ocazie, fie ca este o duminica calduroasa de vara, o seara ploioasa de toamna, o zi de nastere sau o petrecere? Ce fel de vinuri preferi si de unde le cumperi? Stiai ca vinul este considerat aliment si ca, in momentul in care este baut cu masura, poate deveni chiar un remediu eficient impotriva a numeroase boli?

Daca esti un bautor adevarat de vinuri inseamna ca stii sa apreciezi un vin unguresc, care este unul dintre cele mai renumite si mai cunoscute vinuri din lume, atat datorita climei favorabile, cat si pozitionarii geografice a tarii.

Ai auzit de Vinstore.ro? Aceasta este un magazin online de vinuri detinut de o firma din Targu Secuiesc, judetul Covasna, care se ocupa cu importul de vinuri direct din Ungaria si, totodata, de comercializarea lor pe tot teritoriul Romaniei.

Nu rata ocazia de a savura un vin ales, din podgoriile Ungariei, la preturi promotionale, foarte apropiate de preturile de achizitie.

Vinuri albe, nopti profane si fapturi diafane

 Poate ca pana acum nu te-ai intrebat de unde provine vinul, cum se face si care este istoria lui, insa nu e rau sa cunosti macar cateva date esentiale.

Ei bine, oamenilor le place sa-si imagineze lucruri si, cu siguranta, exista inca legende care vorbesc despre existenta podgoriilor inca de acum 60 de milioane de ani, iar daca au existat podgorii, in mod cert s-a facut si vin, procedura descoperita, cel mai probabil, din greseala.

Primele dovezi arheologice ale producerii vinului apar in Egiptul Antic, cu 2.500 de ani inainte de Hristos. De aici vinul s-a raspandit si in civilizatia cretana si in cea greaca si apoi in toata lumea.

Se stie ca vita de vie iubeste dealurile intinse, iar Ungaria este binecuvantata din acest punct de vedere. De-a lungul timpului aceasta tara a dat lumii cateva marci recunoscute international, precum Tokay, Borvar, Ostoros, Juhasz, Vincze si Vyvylan.

Dintre vinurile unguresti, unul dintre cele mai apreciate sortimente este cel alb: sec, dulce, demidulce si demisec. Varietatea pe care Levand Company ti-o pune la dispozitie este impresionanta, astfel incat tu poti alege vinul cel mai potrivit in functie de gusturile tale sau de eveniment.

Si preturile difera, insa un vin bun, care este cotat cu multe stele, este un vin pe care merita sa dai banii. Cu siguranta petrecerea ta va fi mult mai reusita daca o vei acompania cu o muzica buna, cu bucate alese si cu un vin rafinat.

Vinstore – gustul adevarat al vinurilor autentice unguresti!

 Cine iti poate face rost de un vin bun unguresc? Simplu: Vinstore.ro. Niciodata nu a fost mai simplu sa ajunga pe masa ta un vin de calitate.

Tot ce ai de facut este sa intri pe site-ul www.vinstore.ro, sa-ti alegi vinurile preferate si sa le comanzi. Dupa ce ai comandat, in maxim 24 de ore vei avea vinul la tine acasa. Singura greutate pe care o vei intampina este luarea deciziei, deoarece varietatea de vinuri este bogata, toate fiind de calitate.

Daca vrei sa savurezi un vin bun, nu ezita sa vizitezi vinstore.ro si vinurile cele mai bune ale Ungariei te vor incanta!

Contact:

Compania: Levand Company
Ţara: Romania
Judeţ: Covasna
Localitate: Târgu Secuiesc
Adresa: Piata Gabor Aron nr. 4
Telefon: 0726 323 784
Storcator struguri
27/03/2013

Storcatorul de vin

Vinul este o licoare de bun gust si de mare rafinament, pe care oricand ai posibilitatea de a-l savura la un pahar de vorba alaturi de prieteni de “calitate”.  Istoria vinului pare a fi inceput, undeva mai bine de 8000 de ani, atunci cand vita de vie a aparut pe meleagurile din Asia Mica.

Cateva dintre multele lucruri pe care ar trebui sa le cunosti despre vin:

  • pentru femeile romane aceasta bautura avea caracter interzis, consumarea vinului de catre  acestea, era un motiv ce putea conduce la gesturi necugetate precum uciderea sau divortul;Storcator struguri
  • parfumul vinului matur poarta denumirea de buchet, iar al celui tanar de aroma;
  • consumul moderat al acestui lichid este chiar recomandat pentru mentinerea sanatatii si a starii de bine de zi cu zi, dar mai poate reduce si riscul aparitiei unor boli precum Alzeihmer, boli de inima, accidente vasculare, etc.
  • un mare consum de vin se inregistreaza in diferite orase ale statului SUA, precum New York, Florida, California;
  • originea numelui provine de la cuvantul “vena” din sanscrita ce ar insemna “a iubi”.

Storcator-de-struguri Storcator-de-struguri Metodele de obtinere a vinului au evoluat o data cu trecerea timpului. Storcatorul de struguri poate fi manual sau electric, in functie de model. Storcatorul este un aparat ce presupune existenta unei prese care va ajuta la obtinerea mustului. Daca vorbim despre storcatorul manual, atunci acesta se bazeaza pe un sistem usor de utilizat, unde un rol covarsitor il are surubul de antrenare.

Piesele componente ale unui storcator, sunt recomandabile a fi din otel inoxidabil, supus unui proces termic in vederea rezistentei la coroziune. O atentie sporita trebuie acordata sistemului de ungere al pieselor, pentru a se putea inlatura posibilitatea ca acestea sa intre in contact cu strugurii.

Se stie ca, inca din cele mai vechi timpuri, dar chiar si pana in prezent, o metoda eficienta de obtinere a mustului si ulterior a vinului era aceea a zdrobirii strugurilor cu picioarele.

Inaintea storcatorului de vin exista linul. Linul este o instalatie din lemn pe care se fixeaza teascul necesar zdrobirii strugurilor. Acesta era folosit ca recipient la zdrobirea strugurilor. Este compus din doua componente: un postament solid din lemn si o parte exterioara necesara scurgerii mustului. O componenta ce poate fi anexata linului era molda, in care se scurgea mustul din lin.

StruguriStorcatorul de struguri sau teascul reprezinta o alta unealta construita din lemn de stejar care avea doua parti: postamnetul cioplit si tarcul (din lemn, fiind locul de depozitare a strugurilor). Manuirea facila este data de faptul ca teascului cu pive i s-a adaugat un ax vertical, adica un surub de lemn. Indiferent de tehnica utilizata de obtinere, vinul fie alb, fie rosu,  iti va incanta oricand simturile.

Iti trezeste pasiuni, leaga prietenii, chiar si inspiratia de cele mai multe ori se lasa asteapta si pare ca apare la un pahar de vin.

Vinul poate fi dulce, demi-dulce, demi-sec, ramane doar de vazut cu ce mancare il putem asorta: pestele va merge intotdeauna cu un vin alb.

Alte articole interesante mai poti si aici pe articole-zoombiz.ro.

 

 

14/03/2013

Otetul balsamic si secretele lui

Nu intamplator pe mesele tuturor restaurantelor, in bucatariile cu pretentii mai mari sau mai mici se afla un recipient de otet balsamic.

Considerat a fi elixirul dietelor, otetul balsamic este sanatos si foarte bogat in nutrienti. In anul 2005 suedezii concluzionau studiile asupra otetului balsamic. Ei au demonstrat ca acesta da o senzatie de satietate si duce la scaderea poftei de mancare. Ca urmare a acestei demonstratii, otetul balsamic a devenit un important element in ceea ce priveste scaderea in greutate si eliminarea toxinelor din organism.

otet balsamicInainte de anul 1970, otetul balsamic nu a fost acceptat pentru comercializare chiar daca reteta lui este cunoscuta inca din Evul Mediu. Pentru ca otetul balsamic se produce din must nefermentat, acesta se realiza artizanal. Are o aroma deosebita si astfel era degustat doar de nobilimea italiana si folosit drept un cadou foarte special.

O sa ramaneti surprinsi sa aflati ca Italia are legi speciale in ceea ce priveste otetul balsamic. Aceste legi prevad ca adevaratul Aceto Balsamico Tradizionale se poate produce doar in doua dintre provinciile italiene – Modena si Reggio Emilia si folosindu-se un soi local de struguri.

Strugurii din care se prepara otetul balsamic sunt speciali deoarece aceste zone ale Italiei se afla in regiunea Emilia Romagna, zona nordica unde temeperatura este diferita si mai rece. Strugurii sunt zdrobiti si mustul obtinut in urma zdrobirii este filtrat. Acest must se fierbe la foc deschis intre 12 si 40 de ore pana cand volumul este redus cu 30 – 70%. Cand totul este gata, licoarea se pune in butoaie de lemn, la racoare si intuneric pe o perioada variabila intre doua luni si patru ani.

Butoaiele folosite pentru maturarea otetului balsamic sunt facute din diverse esente de lemn: stejar, cires sau alun de padure. La inceput lichidul se toarna in butoiul cel mai mare si pe masura invechirii se trece in butoaie tot mai mici. O sa ramaneti socati sa aflati ca perioada de invechire a otetului balsamic este undeva intre 12 si 100 de ani.

Avand in vedere ca procesul de obtinere este atat de complex si pe durata atat de indelungata, comercializarea otetului balsamic produs in Reggio Emilia se face in sticle cu volume de 100 si 250 ml. Dopul sticlelor este izolat cu ceara rosie si eticheta contine denumirile „Reggio-Emilia“ sau „Consorzio Produttori“.

Pentru a identifica otetul balsamic produs in Modena trebuie sa stiti ca acesta este ambalat in sticle de 100 ml, capsulate cu un dop de culoare aurie sau de culoarea fildesului. Eticheta de pe aceste sticle de otet balsamic are reprezentat pe ea un jug vechi si o serie numerica. Sunt etichetate sticlele cu, cuvintele  „Modena“ sau „Sigillio di Garanzia Consorzio Produttori“.

otet balsamic 1Antioxidant, cu o consistenta fina si o aroma deosebita, otetul balsamic este un ingredient ce da salatelor si diverselor sosuri aceea savoare deosebita ce vine din insusi procesul atat de indelungat si sofisticat al producerii lui.

Pentru ca procesul de maturare dureaza atatia ani calitatile otetului balsamic contribuie cu siguranta la prevenirea efectelor imbatranirii. Este ca si cum un batran intelept si senin imparte intelepciune si sanatate spirituala.

Nu pot decat sa va urez Pofta buna!

Poza
06/02/2013

Momente de inspiratie

Inca din cele mai vechi timpuri, calugarii din manastirile italiene reuseau sa combine si sa realizeze niste amestecuri neobisnuite de plante, ierburi si fructe, pentru obtinerea unor bauturi cu efecte medicinale, iar o data cu trecerea timpului acestea au fost descoperite si valorificate la maxim. Bauturile alcoolice sunt nelipsite de la o petrecere, unii pur si simplu le adora..

Vom Fass promoveaza un alt stil..unul mediteranean de degustare a produselor premium, direct din butoaie. Nu ti-ai stabilit niciun plan pentru sfarsitul acesta de saptamana? Ce ai spune de niste degustari „ca la mama acasa“..? Vom Fass te asteapta cu o gama variata de vei ramane „cu gura cascata“… si cine stie ce idei traznite de petreceri iti vor trece prin cap..o petrecere tematica care sa te duca in lumea filmelor clasice, dar cum altfel fara bauturile care apar in ele? Raspunsul il vei gasi la Vom Fass!

Printre cele mai importante putem mentiona grappa, lichior, rom..ce mai astepti…?

Cafeaua ta simti ca nu mai are acelasi gust..o poti incerca impreuna cu Grappa – un brandy obtinut in urma proceselor de fermentatie si distilare a resturilor ramase dupa stoarcerea mustului din struguri.

PozaIndiferent de munca pe care o faci cu totii stim cat de importanta este inspiratia, care nu te loveste cand ti-ai dori mai tare. Nici cei care au ramas in istorie prin cuvintele lor se pare ca, aceasta se lasa uneori greu asteptata..o chemau, insa cu un amestec de arome intr-un pahar de cocktail.

Brandy si Calvados pare sa fie solutia unei seri linistite de afaceri, dar si sticla Brandy de 100 ml Fernandez Brandy de Jerez Solera Gran Reserva, Calvados la sticla de Old Calvados Reserve, par sa fie ingredientele unei nopti albe de succes.

Romul: este una dintre bauturile consumate din cele mai vechi timpuri, preferata de pirati, negustori, fiind asociata cu imaginea clasei de jos. Deci ´have a look´, taste and enjoy..si vei simti diferenta.

Lichiorurile: lasa-te ispitit, cucerit de aceste arome care iti vor incanta toate simturile, o data patruns in aceasta lume a lichiorurilor, vei dori sa nu o mai parasesti niciodata.

Whisky sau apa vietii, asa cum mai este numit si pe buna dreptate, apa de calitate sau turba, pana la stocarea in cele mai potrivite butoaie… Dureaza mai mult decat o viata pentru a intra in aceste taine si a descoperi toate secretele fabricarii acestei bauturi invaluite in mister. Iar ceea ce iti recomandam sa incerci este si scotch-ul, irish-ul.

Fiecare bautura are o povestea ei..ramane doar sa o descoperi de unul singur…

Vom Fass ..pentru ca „doar cel mai bun este suficient“ !