Avantaje spalatorie cu bariera septica

Pentru reducerea infectiilor nozocomiale din spitale exista o solutie ce poarta denumirea de spalatorie cu bariera septica. Cine te poate ajuta cu prestarea de astfel de servicii la standarde inalte de calitate? Ecomedclean din Timisoara, o companie care-ti pune la dispozitie solutii complete si complexe pentru nevoile tale.

Ce este o spalatorie cu bariera septica?

 

Avantaje spalatorie cu bariera septicaO spalatorie cu bariera septica este o spalatorie industriala care are la baza conceptul de bariera septica. Acest concept a luat nastere in anul 1984 si era utilizat pentru spalatoriile unitatilor medicale, acolo unde igiena trebuia sa fie impecabila. Au trecut 30 de ani de la aceasta descoperire, iar acum in toata Europa unitatile medicale spala rufele doar cu ajutorul spalatoriilor cu bariera tehnica.

De ce sunt toate spitalele “inebunite” dupa acest gen de spalatorie cu bariera septica? Deoarece principalul avantaj al acestora este reprezentat de faptul ca incidenta infectiilor nozocomiale din spitale a scazut semnificativ. Cine spune acest lucru? Studiile efectuate asupra spalatoriilor industriale cu bariera septica. Astfel, daca institutiile medicale spala lenjeria cu ajutorul acestor echipamente moderne si performante, scaderea infectiilor nozocomiale atinge chiar si pragul de 22%, iar Institutul Epidemiologic din Berlin nu se inseala!

Cum functioneaza o spalatorie cu bariera septica

 

O spalatorie cu bariera septica este prevazuta astfel:

1. O zona septica sau murdara. In aceasta zona se vor realiza urmatoarele operatii foarte importante pentru reusita procedurii:

– se primeste lenjeria murdara;

– se sorteaza lenjeria murdara in functie de tipul articolului;

– daca este nevoie se indeparteaza excretiile si secretiile;

– se spala lenjeria;

– se spala si se dezinfecteaza corespunzator toate containerele si carucioarele care au venit in contact cu lenjeria murdara;

2. O zona aseptica sau curata. Zona curata prevede urmatoarele operatii:

– uscarea eficienta a lenjeriei curate;

– pasul 2 presupune calcarea riguroasa a lenjeriei curate;

– depozitarea in conditii excelente a lenjeriei calcate;

– predarea lenjeriei.

Important de retinut faptul ca zona septica si cea aseptica sunt despartite printr-o bariera fizica de separare, adica printr-un perete despartitor, dar si cu ajutorul masinilor de spalat prevazute cu bariera septica.

Trebuie sa treci dintr-o zona in alta? In mod obligatoriu va trebui sa-ti schimbi uniforma de lucru. Unde? In vestiarul filtru. Pentru a nu fi incurcate cele 2 uniforme din zona aseptica si zona septica, culorile sunt diferite. Toti cei care lucreaza in zona septica se schimba zilnic, pe cand cei din zona aseptica se vor schimba saptamanal. Manusile utilizate sunt de unica folosinta.

Ecomedclean, spalatorie cu bariera septica

 

Daca esti din Timisoara si ai nevoie de serviciile unei spalatorii cu bariera septica, Ecomedclean este solutia potrivita pentru tine. Aceasta companie activeaza in domeniul deAvantaje spalatorie cu bariera septica1 dezinfectare si de spalare a lenjeriilor, a materialelor textile si a uniformelor medicale din spitale de foarte multi ani, fiind dotata corespunzator, adica conform cerintelor pe care UE le-a impus pentru acest domeniu.

Masinile de spalat si sistemele cu bariera septica sunt ajutoarele Ecomedclean cand vine vorba despre oferirea de solutii complete si, mai ales, calitative, in domeniul spalarii si dezinfectarii lenjeriilor din spitale. Ce preturi practica? Tarifele sunt accesibile si poti sa-ti faci chiar si un abonament avantajos.

Daca vrei sa te bucuri de servicii de calitate, alege Ecomedclean, spalatorie cu bariera septica. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si serviciile Ecomedclean? Pentru detalii suplimentare, suna la numarul 0744-774.042.

Articol oferit de zoom-biz.ro.