Automate programabile Siemens de la Livand IT

Automate programabile Siemens de la Livand ITCe sunt automatele programabile? Automatele programabile sau PLC-urile sunt echipamente electronice destinate automatizarii proceselor industriale cu caracter preponderent secvential, situate, din punct de vedere al complexitatii, intre echipamentele cu relee sau tranzistoare si calculatoarele electronice. Ai nevoie de automate programabile de calitate? Firma Livand IT din Bucuresti iti pune la dispozitie o gama larga de astfel de produse realizate la standarde inalte de calitate, ce pot fi folosite in multe domenii de activitate.

De ce se folosesc automatele programabile?

Automatele programabile au depasit performantele tehnico-economice ale dispozitivelor de comanda realizate in logica cablata, prin capacitatea sporita de prelucrare a datelor, flexibilitate in adaptarea la cerintele procesului de condus si la modificari post-instalare, cat si simplitate in programare.

Flexibilitatea, fiabilitatea, precum si o serie de cerinte privind facilitatile oferite la introducerea sau la modificarea programelor de lucru sunt doar cateva dintre caracteristicile de baza ce se impun la ora actuala echipamentelor de conducere pentru majoritatea aplicatiilor, inclusiv pentru cele ce utilizeaza roboti industriali. Intr-o mare masura, aceste cerinte sunt acoperite de automatele programabile.

Prin conceptia sa, automatul programabil este adaptat pentru mediul industrial, poate opera intr-o plaja larga de temperatura si umiditate, este usor adaptabil la interfatarea cu orice proces si nu impune probleme deosebite privind instruirea personalului de deservire, datorita facilitatilor de programare oferite. Toate aceste caracteristici, la care se mai pot adauga robustetea generala a echipamentului si pretul de costul relativ redus, fac ca automatele programabile sa constitue o pondere importanta in sistemele de conducere a robotilor industriali si a proceselor de productie, in general.

Ce este un automat programabil?

Automatul programabil este un sistem ce realizeaza, cu logica programata, toate functiile cerute de procesul condus, diferentele dintre aplicatii fiind doar cele de program de aplicatie – program inscris in memorii de tip EPROM, care prezinta avantajul modificarii simple si rapide a informatiei inscrise.

Automatele programabile sunt destinate conducerii proceselor secventiale de complexitate medie, din diverse ramuri de activitate, cum ar fi:

– masini-unelte, masini de injectie, prese;
– linii de turnare sau galvanizare de complexitate medie, linii de transfer;
– manipulatoare si roboti industriali.

Pentru aplicatii de mare complexitate, caracterizate prin timpi de raspuns extrem de mici, calcule aritmetice complexe, transferuri multiple de date, conducerea proceselor devine posibila doar prin utilizarea calculatoarelor de proces, care au insa un cost mare si necesita personal de inalta calificare pentru intretinerea si dezvoltarea sistemului.

Din ce este alcatuit un automat programabil?

Programul de conducere al procesului controlat PC de PLC (Programabille Logic Controller) se realizeaza prin consola de programare CP. Daca acesta este bine realizat din punct deAutomate programabile Siemens de la Livand IT1 vedere al sintaxei, el este acceptat de memoria CP, o memorie volatila de tip RAM.

In vederea verificarii practice a acestuia, programul din memoria RAM a consolei este transferat in memoria volatila (RAM) a blocului MP (memoria de program). Se verifica functionarea sistemului format din AP si PC sub toate aspectele. Dupa rularea activa a programului, se fac corectiile necesare si programul finalizat este transferat in memoriile nevolatile (ROM) ale MP. Acum, automatul programabil este operational.

Apeland la automatele programabile comercializate de firma Livand IT din Bucuresti, vei avea garantia achizitiei unor produse de calitate superioara la un raport calitate – pret excelent. Firma Livand IT iti ofera automate programabile de calitate, realizate de catre unul dintre cei mai consacrati producatori din domeniu, compania Siemens.

Daca vrei sa ai parte de calitate, alege automate programabile Livand IT. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si produsele Livand IT? Pentru informatii sumplimentare suna la numarul 0735-849.900 si 0729-807.189 sau trimite un e-mail pe adresa office@livand.ro.

Articol oferit de zoom-biz.ro