Aspirator chirurgical – utilizare si mentenanta

aspirator-chirurgical-630x552Nelipsit din orice bloc operator, fie ca este static sau mobil, fiecare sala de chirurgie are in dotare un aspirator chirurgical. Acesta este utilizat oricand este necesara aspiratia diferitelor lichide din corp, fie ca vorbim de cavitatea bucala, nazala, sau cea a traheeana. Hufmed va ofera o solutie fiabila si transportabila, mai exact vorbim de un aspirator chirurgical de dimensiuni mici, perfect pentru aplicatiile chirurgicale de mica anvergura, precum si pentru terapiile postoperatorii interne.

Operarea unui astfel de aspirator chirurgical

Operarea acestui aspirator chirurgical este foarte simpla, acesta oferind o perioada de utilizare de pana la 20 de minute cu o pauza de 40 de minute. De asemenea, datorita capacitatii bune de aspirare, poate atinge si un debit de 15 litri pe minut.

Ca si interfata de control, acest aspirator chirurgical acesta prezinta un intrerupator de pornire, un buton rotativ de reglaj al presiunii de vacuum precum si un indicator al acestei presiuni. Este recomandata utilizarea acestui echipament doar de catre personalul calificat, insa inlocuirea elementelor de filtrare se poate face usor chiar si de operator.

Importanta schimbarii filtrului la un aspirator chirurgical

Deoarece vorbim de un aspirator chirurgical, un rol foarte important il are filtrul antibacterian cu care acesta este dotat, tocmai de aceea, acest filtru este realizat din material hidrofob si are rolul si de a impiedica fluxul de fluide sa ajunga in sistemul de pompare, protejand astfel intregul aparat de o posibila defectiune.

Deoarece filtrul acestui aspirator chirurgical ete conceput a fi schimbat, iata conditiile in care trebuie sa efectuati aceasta inlocuire pentru ca echipamentul sa poata functiona in conditii optime.

Filtrul acestui aspirator chirurgical odata cu utilizarea, isi pierde din proprietatile hidrofobe, deci intr-un final ajunge sa se umezeasca. Atunci este cazul sa il schimbati inainte de a-l repune in functiune. Orice intarziere a actiunii de inlocuire duce in mod inevitabil la infiltratiile de fluide in sistemul de pompare, mai exact in circuitul pneumatic, defectand echipamentul.

Un alt scenariu in care filtrul unui aspirator chirurgical trebuie schimbat este acela in care oferiti primul ajutor unui pacient, sau nu cunoasteti exact riscul de contaminare. In aceste conditii filtrul trebuie schimbat neaparat inainte de a folosi aspiratorul la alt pacient, deoarece exista un real risc de inbolnavire sau agravarea starii actuale a pacientului urmator. Asadar, schimbati filtrul dupa fiecare utilizare. Tot in aceasta categorie intra si accesoriile care intra in mod direct in contact cu pacientul. Astfel, aici vorbim aici de sonda de aspiratie. Aceasta fie trebuie schimbata (este recomandarea directa a producatorului), sau sterilizata bine inainte de a o utuliza iarasi, desi nu este indicat, dar in cazuri de urgenta puteti proceda astfel de cel mult odata.

Pentru a obtine informatii mai detaliate despre acest aspirator chirurgical, puteti oricand sa contactati echipa Hufmed prin intermediul siteului nostru, www.hufmed.ro de la sectiunea “contact”. Totodata, pe site veti gasi o gama variata de consumabile si echipamente pentru cabinete medicale, laboratoare de analiza, precum si de articole de unica folosinta, cum ar fi manusi chirurgicale si de examinare. Pentru a consulta intreaga oferta va asteptam cu drag pe siteul nostru.