Arta de a impleti cosuri de rachita, transformata intr-o afacere de succes!

cosuri Asocierea traditionalului cu modernul poate de nastere unor combinatii suprinzatoare atat la nivel estetic, cat si al utilitatii produselor realizate. Mestesugarii cu experienta care au valorificat potentialul artei de a impleti cosuri de rachita si au pus bazele unor afaceri de succes in domeniu, reprezinta un exemplu graitor in acest sens. Ei au “transferat” practic aceste obiecte din zona stricta a utilului (bunicii foloseau cosuri de rachita in gospodarie la stransul fanului, nucilor, legumelor si fructelor), in cea de design interior si exterior. In diverse forme si dimensiuni, simple, in culoare natur, ori lacuite, vopsite si accesorizate cu materiale textile, cosurile au ajuns suport pentru decoratiuni florale, accesorii pentru biciclete, loc de odihna pentru cei mici si multe altele.

Snagov Prod – gama variata de cosuri de rachita

Daca va aflati in cautare de cosuri de rachita, consultati oferta Snagov Prod, companie cu sediul in judetul Ilfov, care produce si comercializeaza o gama variata de astfel de produse: cos rufe, cosuri cadou, cosuri panificatie, cosuri pentru copii, cosuri pentru biciclete, cosuri pentru picnic, cosuri impletite flori, cosuri pentru animale. Acestea sunt executate din rachita rosie, verde sau americana, nuielele fiind fierte si decojite in prealabil. Modelele de impletituri sunt diverse, iar cosurile se personalizeaza, in functie de preferintele clientilor, cu dungi colorate, coronite, materiale textile.

Indiferent de intrebuintarea data, toate aceste cosuri de rachita reprezinta si aranjamente decorative cu aspect deosebit, care nu necesita prea mult timp sau efort de intretinere (este suficienta o simpla “periere” cu apa calduta) .

Bazandu-se pe creativitate, experienta si indemanare, mesterii Snagov Prod “dau viata” unor articole ce se ridica la nivelul tuturor exigentelor si solicitarilor, modelele expuse pe site –ul www.cosuri-rachita.ro reprezentand doar o mica parte din posibilitatile de realizare.

 Cosuri de rachita – intrebuintari multiple

Atunci cand spunem cosuri de rachita, ne gandim in mod automat la functionalitate si la varietatea de intrebuintari data astazi acestora.

Spre exemplu, in gospodaria urbana produse de acest gen isi gasesc locul si rostul in aproape fiecare incapere. In baie utilizam cosuri de rachita pentru depozitarea rufelor, mult mai practice si mai rezistente decat cele confectionate din plastic si, in mod indiscutabil, mult mai aspectuoase. Ofera o buna aerisire, precum si o vizibilitate redusa a hainelor din interior, datorita ochiurilor mici obtinite prin impletire.

In bucatarie putem folosi cosuri de panificatie ce permit mentinerea prospetimii painii pentru o perioada mai indelungata de timp, iar in camera copiilor transformam aceste obiecte decorative in spatii de depozitare a jucariilor. De asemenea, putem intrebuinta cosurile ca loc de odihna pentru cei mici sau ca “tarc” de desfasurare a unor activitati specifice primului an de viata.

Designerii de mobilier ne invata si cum sa schimbam aspectul sufrageriei, dandu-i un aer modern si rafinat: in rafturile bibliotecii incadram cosuri de rachita dreptunghiulare sau patrate, intr-o nuanta contrastanta cu a lemnului.

Nici de pe hol nu poate lipsi un astfel de cos, in care putem aseza, in ordine si intotdeauna la indemana, umbrelele.

Toate aceste exemplificari sunt o demonstratie a faptului ca traditionalul nu inseamna, si nu va insemna pentru multi ani de aici inainte, demodat, cosurile de rachita, adevarate opere de arta populara, avand un rol binedefinit si in spatiul contemporan, modern.