Arhitectura si arta de a oferii servicii de proiectare arhitectura la cele mai inalte standarde

proiectare arhitectura

Arhitectura este arta transformarii unui concept in realitate, iar pentru a putea face acest lucru, este nevoie de gandire vizionara si vizuala, dar si de o foarte buna perceptie a spatiului. Aceste cateva calitati sunt cele care pot fi regasite si la echipele noastre de proiectare arhitectura, care imbina talentul nativ, cu viziunea si unelte moderne pentru a crea concepte arhitecturale unice. Arhitectura este intr-adevar o arta, dar si o stiinta, deoarece aceasta imbina elemente de design cu cele de rezistenta mecanica si stiinta materialelor, facand din aceasta o arta complexa ce necesita mai mult decat cunostiinte de desen.

Proiectare arhitectura intre arta si stiinta

Este evident, ca atunci cand vorbim despre proiectare arhitectura vorbim despre metode moderne de a lucra si de a interactiona cu proiectul sau schita in sine. In trecut arhitectii foloseau creioane si hartii pentru a-si schita ideile, urmand ca apoi cu ajutorul uneltelor complexe (rigle cu functii matematice, compase, raportoare, etc.). Acum, in era IT, computerul a inlocuit multe dintre uneltele folosite pentru proiectare arhitectura in trecut, iar acum talentatii arhitecti folosesc in loc de hartii si creioane, tablete grafice si stilusuri pentru a putea transpune desenul in format digital. De asemenea, datorita programelor performante cum ar fi ArhiCAD, putem realiza proiecte foarte complexe pe care le putem previzualiza in format 3D. Astfel, arhitectul are un control mult mai bun asupra proiectului sau.
Spuneam mai devreme ca arhitectura este parte arta, parte stiinta, deoarece procesul de proiectare arhitectura implica si un studiu amanunti asupra elementelor care confera sustinere pentru structura respectiva. Astfel, proiectantul poate verifica oricand orice aspect privind solicitarile la care sunt supuse grinzile si structurile de rezistenta, dar, de asemenea, poate face calcule complexe care in mod normal ar fi luat foarte mult timp.

O arta straveche cu unelte moderne, de ultima generatie

Programele speciale pentru proiectare arhitectura contin unelte extrem de puternice cum ar fi calculatoare de rezistenta, optinui de schimbare a parametrilor materialului dar si informatii in timp real asupra cotelor la scara data si a altor elemente de interes. Toate acestea sunt folosite pentru a putea oferi clientilor nostri originalitate, exactitate si mai ales, cel mai scurt timp de executie.
Pentru ca arhitectura este si o arta, punem un deosebit accent pe bunul gust si echilibrul estetic al proiectelor noastre. Astfel prin respectarea legilor proportiilor (legi aplicate inca de dinainte de antichitate) reusim sa obtinem formele perfecte care confera acel echilibru care denota un concept arhitectural de exceptie.
Asadar, pentru servicii de cea mai mare finete in proiectare arhitectura Art Architecture & Design va asteapta cu o echipa tanara, talentata care va poate realiza proiecte pentru orice tip de program, fie ca este vorba de case, asambluri rezidentiale, case de vacanta, spatii pentru birouri, hale industriale, cladiri de cult si multe altele. Siteul nostru, www.art-proiect.ro este locul de unde puteti afla mai multe detalii despre toate serviciile pe care vi le oferim, dar si unde veti putea solicita mai multe informatii specifice.