Apa fara bacterii cu un sterilizator apa

sterilizator apa

Un sterilizator apa este un echipament care va ajuta la eliminarea bacteriilor din apa. Motivul pentru care am dori sa eliminam bacteriile din apa nu mai este de mult un secret, apa potabila este elementul esential al vietii de zi cu zi, asadar nu trebuie sa ne gandim deloc ca in fapt daca avem nevoie de apa potabila e de ajuns sa deschidem doar robinetul .

De multe ori apa se poate sa fie infestata cu fel si fel de bacterii, intr-adevar, unele mai periculoase, unele mai putin periculoase, dara daca avem la indemana acest v, de ce sa nu il si folosim?

Dupa cum se spune… mai bine previi decat sa tratezi

Cam acesta este un principiu dupa care va functiona si un astfel de dispozitiv denumit sterilizator apa care va inlatura bacteriile din apa prevenind asadar aparitia unor afectiuni mai mult sau mai putin grave, dupa caz.

Exista unele studii ce arata spre exemplu faptul ca in apa demulte ori vom regasi infestarea cu bacteria e-coli in proportie de 30-40% chiar, astfel ca nu trebuie sa ezitam sa incercam sa consumam apa cat mai pura.

Un astfel de sterilizator apa cu ultraviolete spre exemplu, ce va putea fi achizitionat de la companii ce ofera servicii si elemente in domeniu, va elimina o parte din bacetriile din apa, insa nu putem spune ca un v cu ultraviolete spre exemplu va elimina bacteriile din apa in proportie de suta la suta.

Ce e de facut atunci?

Un astfel de sterilizator apa nu poate elimina toate bacteriile din apa pentru ca apa contine si diversi ioni de magneziu si de calciu, fier si asa mai departe, care vor impiedica procentul de raze Uv in apa.

Dar se poate totusi sa utilizam spre exemplu clorinare, care sa fie apoi urmata de un sterilizator apa cu ultraviolete.

Aceasta solutie poate fi insa mai costisitoare si ceva mai greu de realizat, necesitand si un spatiu mai considerabil. Ce este deci totusi de facut pentru a ne asigura ca apa pe care o consumam este lipsita de bacterii?

O solutie ar fi deci pentru a se obtine apa lipsita de bacterii, sa se realizeze spre exemplu la o locuinta o filtrare a apei cu un cartus filtrant antibacterian, apoi sa se realizeze o dedurizare cu ajutorul unui dedurizator corespunzator. O filtrare submicronica efectuata ulterior va asigura filtrarea unor bacterii cum sunt e-colu, Giardia, Salmonella, etc. si mai apoi utilizarea unui sterilizator apa cu ultraviolete va asigura ca procesul de eliminare a bacteriilor va fi unul complet si sigur.
Desi poate parea destul de complex acest proces de dezinfectare a apei pana se ajunge in stadiul de utilizare a unui astfel de sterilizator apa cu ultraviolete, acest proces este esential pentru a se asigura ca apa in sine ce va fi consumata in cadrul unei locuinte sau a oricarui alt spatiu nu va fi una care sa puna in pericol sanatatea familei din respectiva locuinta.Mai multe informatii vezi pe site-ul : www.Filtru-Casnic.ro