Ansambluri rezidentiale din Bucuresti

tomoiu gabriela

Daca ar fi sa se faca o comparatie intre apartamentele noi si cele vechi referitoare la confortul pe care acestea le ofera locatarilor, din start ar avea de castigat prima categorie, adica locuintele care fac parte din ansambluri rezidentiale construite in ultimii ani.

Unul din elementele dupa care se poate masura acest confort il reprezinta termoizolatia cladirilor respective.

Dezvoltatori imobiliari precum Tomoiu Gabriela, jucator important pe aceasta piata, cauta solutii pentru a mari eficienta energetica a complexelor de locuinte carora le finanteaza constructia.

Ansambluri rezidentiale construite la standarde urbanistice moderne

Pentru a asigura conditiile de confort dar si reducerea consumului de energie, prin urmare si a emisiilor poluante, este necesara luarea unor masuri care sa duca la imbunatatirea izolatiei termice a cladirilor deja existente, iar in ceea ce priveste constructiile noi, acestea trebuie izolate de la bun inceput folosind cele mai eficiente sisteme si materiale de calitate.

Pana nu cu foarte multi ani in urma, termoizolatia fatadelor reprezenta o problema destul de spinoasa din cauza diversitatii de materiale din care erau construite zidurile ori a cerintelor pentru finisare. Acum insa exista materiale compatibile si au fost dezvoltate solutii speciale pentru orice tip de perete.

Pentru fatade, deci izolatia exterioara, sistemul Austrotherm este unul dintre cele mai des folosite, mai ales la tipul de ansambluri rezidentiale construite la momentul actual.

Ansambluri rezidentiale ridicate cu materiale de cea mai buna calitate

Avantajele utilizarii acestui tip de izolatie sunt multiple si evidente. Se imbunatateste capacitatea termoizolanta a peretilor exteriori, poate fi utilizat fara deteriorarea sau strapungerea peretilor, manopera nu necesita costuri foarte ridicate, iar microclimatul interior este substantial imbunatatit. Bineinteles, utilizarea acestui sistem pentru pereti nu exclude izolatia celorlalte parti ale constructiei, dimpotriva, vine ca o completare integrandu-se in sistemul de termoizolare de la acoperis pana la fundatie. Aceasta solutie este una dintre cele mai folosite mai ales la peretii din zidarie, pentru care se alege grosimea cea mai potrivita a materialului termoizolant. Aceasta este diferita,  calculandu-se in functie de blocurile din care este construit peretele, caramida plina sau cu goluri, BCA, boltari sau panouri prefabricate.

Eficienta maxima a termoizolatiei utilizate la ansambluri rezidentiale

Pentru ca rezultatele sa aiba o eficienta maxima, se acorda o atentie deosebita tuturor detaliilor de punere in opera, astfel, la usi si ferestre termoizolatia se intoarce spre tamplarie, acest lucru ducand la reducerea pierderilor de energie. Imbinarea de la colturi se face printr-un sistem de tesatura a placilor de polistiren, pentru a impiedica aparitia in aceste zone a puntilor termice. Este important sa existe o continuitate a termosistemului cu izolatia soclului si a acoperisului, tot pentru a evita aparitia puntilor termice in acele zone.

Utilizand sistemul Austrotherm la ridicarea de ansambluri rezidentiale, se realizeaza confortul necesar in interiorul locuintelor. Finisarea se poate executa fie prin tencuieli umede, fie cu ajutorul placilor.

Daca se executa termoizolatia fatadelor la pereti care nu sunt facuti din zidarie, este necesara utilizarea foliilor impermeabile la vaporii de apa pentru ca acestia sa nu patrunda in structura peretilor. Sistemul Austrotherm este des intalnit si la lucrarile de reabilitare a cladirilor vechi, unde randamentul sau s-a dovedit a fi la fel de ridicat.