Amenajari interioare

amenajari interioare

Amenajarile interioare  sunt acele lucrari care se fac in interiorul unor case cu tot ce inseamna acestea. Aceste amenajari se proiecteaza de catre arhitecti si apoi puse in practica de constructori.

Mai intai se face planul perfect pentru a vedea exact cum trebuie sa arate camerele locuintelor,  unde trebuie pus fiecare obiect in parte dar si cum doreste persoana care va sta acolo sa le puna.Arhitectii participa si ei la acest plan, discutand in acelasi timp si cu clientul pentru a afla si viziunea lui.Acestia au rolul de a gasi solutii la ce spune clientul, sa le arate ca ar fi mai bine un anumit design de camera decat ce propune clientul.De aceea, este foarte important ca arhitectul sa aiba imaginatie si viziune atat in spatiu cat si in plan drept pentru a-i arata clientului ce i se potriveste mai bine.

Amenajarile interioare realizate de arhitecti sau/si de firma au un pret destul de mare, nu oricine isi permite sa ii angajeze. De aceea, clientul isi poate amenaja singur camera fara sa nu mai apeleze la  astfel de servicii de la nimeni, depinde insa ce doreste.

Unii oameni investesc foarte mult intr-o casa si doresc sa o amenajeze in stilul lor propriu, dupa personalitatea si gandirea lor. Dar daca poate fi si intr-un fel ajutat de specialisti, deoarece cu atat mai mult va putea realiza locuinta visurilor sale.

O camera poate avea un birou cu accesoriile sale (laptopul, flori, veioza, o poza cu familia sau cu  iubit/a), un pat, un dulap de haine. Acestea trebuie amenajate astfel incat fiecare obiect sa fie pus in valoare si sa se evidentieze intr-o oarecare masura fata de celalalte.Detaliile conteaza foarte mult, de aceea este important in ce pozitie este asezat biroul, daca patul este asezat pe mijloc sau intr-o parte si cum poate fi pus dulapul de haine astfel incat sa nu fie ingramadit de alte obiecte.De asemenea, pe langa toate acestea mai urmeaza si alte etapa si anume in ce culoare doreste clientul si daca arhitectul este de acord cu aceasta sa fie vopsite camerele astfel incat sa se identifice cu aceasta.

Pentru a fi un arhitect bun, este necesar ca acesta sa aiba anumite  studii, experienta,  practica de cativa ani si multa, multa imaginatie.Pentru a fi unul popular insa, sunt necesare mai multe calitati si anume perseverenta,  spontaneitate si ambitie spre reusita.

Se realizeaza de asemenea si carti pentru amenajari interioare din care clientii se pot inspira dar si arhitectii se pot uita pentru a mai afla noutati.

1) Amenajarile interioare includ:

  • amenajarea peretilor si vopsirea lor daca acestia sunt sparti sau gauriti,
  • amenajarea mobilierului care va fi pus in camere,
  • amenajarea tuturor obiectelor care vor fi asezate in camere.

2) Amenajarile interioare trebuie sa tina cont de:

  • spatiul fiecarei camere, pentru a vedea unde si cum vor fi asezate obiectele,
  • modul in care vor fi asezate obiectele.

3) Amenajarile interioare au ca si aspecte pozitive:

  • se pot face atat de arhitecti cat si de client,
  • se pot realiza dupa stilul si personalitatea proprietarului,
  • se pot realiza atfel incat proprietarii sa fie in pasi cu moda,
  • se pot inspira si din carti.

Asadar, amenajarile interioare se pot identifica cu modul de percepere si de gandire al proprietarului.

Pentru detalii suplimentare accesati www.logosidesigninterior.ro