Amenajari interioare in zona de luat masa

amenajari interioare

Incaperile dintr-o locuinta au parte de o atentie diferentiata in general, in cadrul unui proiect de amenajari interioare, de multe ori zona in care se ia masa ramanand pe ultimul loc, ceea ce este totusi injust, deoarece acest spatiu, ori unde ar fi el, in living sau in bucatarie, are o importanta deosebita in viata unei familii. In multe case exista chiar o incapere separata, destinata special servirii mesei, insa, indiferent unde s-ar afla, aceasta zona trebuie aranjata cu multa grija, caci ea ar trebui sa constituie un adevarat loc de viata.

 Amenajari interioare pline de dinamism

Sala sau coltul de luat masa trebuie centrat in functie de stilul de viata al celor care locuiesc in casa respectiva, fara a risca sa avem un spatiu mort, in care nu se intample nimic, si, pentru a evita acest lucru, se da o a doua utilitate mesei. De exemplu, daca sunt copii in familia respectiva, se plaseaza masa in mijlocul camerei, unde acestia isi pot face temele sau desena. Cheia unei astfel de zone pline de viata o reprezinta dinamismul ei, iar masa si scaunele creeaza ritmul. Acestea din urma pot fi diversificate, de exemplu, se poate plasa un fotoliu cat mai confortabil alaturi de un scaun ceva mai rigid. Astfel de amenajari interioare pot conferi unei cine mai mult tonus si convivialitate. Mobilitatea mesenilor si a mobilierului aduce un plus de buna dispozitie.

 Configurarea sufrageriei in amenajari interioare

Principala calitate a unei sufragerii este ca va fi folosita in mod cotidian. Intre sala de luat masa si bucatarie trebuie prevazuta o cale de comunicare usoara si la indemana pentru numeroasele intrari si iesiri dintr-o incapere in cealalta. Deschiderea spatiului permite o mai mare fluiditate si faciliteaza accesul catre bucatarie. Cu toate acestea, trebuie studiate foarte bine, atat avantajele, cat si inconvenientele unei astfel de configurari. Daca sufrageria este intr-o zona foarte calduroasa a casei, de exemplu, poate ca apropierea ai atat de mare de bucatarie nu este o idee chiar atat de inspirata.

Un mod original de amenajari interioare

Daca livingul si sala de mese impart aceeasi incapere, delimitarea lor trebuie sa se faca intr-un mod foarte distinct. Acest lucru poate fi realizat si prin intermediul unui joc de lumini. Contrar parerii multora, masa nu trebuie amplasata in zona cea mai luminoasa a camerei, ea poate fi plasata chiar intr-un loc mai retras, iar lumina sa cada din abundenta pe canapea, de exemplu. Acesta este un mod inedit de a crea un colt confortabil si primitor pentru mesele in familie sau cu prietenii. In ceea ce priveste spatiul de depozitare in acest gen de amenajari interioare, se impune un cadru impozant in spatele mesei, plin de fantezie si culoare, care va fi si o modalitate foarte apreciata de delimitare a celor doua spatii cu functii separate.  Alegerea mesei este o etapa importanta, trebuind sa se faca in functie de numarul de persoane, de forma ei, dreptunghiulara sau ovala pentru un stil clasic, sau patrata, intr-o viziune moderna.

Detalii pe www.LogoSiDesignInterior.ro