Alegerea unui transport funerar

transport funerar

Alegerea unui transport funerar reprezinta o adevarata problema pentru familia care se ocupa de inmormantare. Pentru a scapa de grija, cel mai bine ar fi sa apeleze la serviciile unei firme de pompe funebre, insa exista si cazuri in care aceasta se afla la mare distanta sau pur si simplu nu exista in zona si cand trebuie sa alegeti dumneavoastra tipul de transport funerar dorit. Iata care sunt variantele pe care le aveti la dispozitie.

Transport funerar cu dricul

Acesta este cel mai cautat mijloc atunci cand este nevoie de transport funerar, pentru ca este special creat, astfel incat sa se poata aseza fara probleme cosciugul si sa se poate pune pe langa acesta si flori.

Pentru un astfel de transport funerar nu este nevoie decat sa sunati la o firma care ofera servicii funerare si sa inchiriati un dric. Trebuie sa le comunicati doar care sunt punctele de unde se pleaca, unde se doreste sa se ajunga, respectiv la ce biserica si cimitir, dar si traseul pe care doriti sa il parcurga cortegiul funerar, pentru ca de multe ori, familia doreste ca persoana decedata sa fie transportata prin locurile dragi sau acolo unde a locuit, insa acestea sunt detalii care se stabilesc indiferent de tipul de transport funerar pe care il alegeti.

Transport funerar cu caruta

In anumite zone rurale exista obiceiul ca persoana decedata sa fie transportata cu ajutorul unei carute. Pentru acest tip de transport funerar este nevoie sa cautati o persoana din satul respectiv care are caruta si care doreste sa va ajute. In general, daca nu sunteti din zona respectiva sau daca nu cunoasteti pe nimeni care sa se ocupe cu asa ceva, cel mai bine ar fi sa intrebati preotul satului sau pe cineva mai in varsta, pentru ca acestia stiu exact persoanele care pot sa va ajute. Aveti in vedere faptul ca aceasta caruta trebuie decorata cu un covor, dar si cu flori. Putem spune ca este un transport funerar traditional, dar care se gaseste din ce in ce mai greu in zilele noastre.

Transport funerar cu camioneta

Pentru un astfel de transport funerar nu trebuie neaparat sa mergeti la o firma care ofera servicii funerare, exista astfel de autovehicule chiar si la firmele de transport. Este vorba despre o camioneta de dimensiuni medii, la care se pot demonta obloanele. Nu uitati insa ca trebuie sa imbracati in brad latura de la cabina, unde se obisnuieste sa se puna si o poza cu persoana decedata, iar sub cosciug nu se va lasa podeaua goala, ci trebuie sa se aseze un covor. Cei care doresc pot sa puna pe marginile acestui mijloc de transport funerar coroanele care s-au adus pentru persoana decedata. In acest fel, mijlocul de transport va avea un aspect mai potrivit si veti mai scapa de o grija, pentru ca si transportarea acestor coroane si a jerbelor de flori trebuie avuta in vedere de familia care se ocupa cu inmormantarea.

Prin urmare, alegerea unui transport funerar nu este o chestiune usoara si trebuie avuta in vedere atunci cand se organizeaza inmormantarea.