Alegerea unui scaun auto copii

19715_Scan-Auto-Copii-Berber-Avionaut-S04-Albastru-Gri_mykids-300x300

Siguranta pe sosele nu priveste doar soferii sau pietonii. Siguranta este mai mult decat o necesitate, este un lucru firesc si mai ales, dorinta de siguranta este un instinct primar, sau asa ar fi bine sa fie. Desi pe toate canalele de comunicare mass-media (TV, radio, internet, publicatii si pliante) se duce o lupta acerba de informare a tuturor soferilor si nu numai cu privire la pericolele la care ei se expun si ii expun pe altii prin nerespectarea unor elemente mai mult decat elementare sau mult prea firesti. Singurul mod de a proteja viata celor mici intr-un autoturism nu este acela de a-i tine in brate, sau mai rau, de a pozitiona centura de siguranta peste acestia cand ii tineti in brate. Consecintele sunt mai mult de infricosatoare. Cea mai buna solutie o gasiti si pe siteul www.magazinul-mamicilor.ro si consta intr-un scaun auto copii.

Siguranta oferita de un scaun auto copii cu sistem deprindere ISOFIX

In multe cazuri, articolele despre acest tip de produse sunt axate in jurul motivelor, insa pentru ca noi consideram ca despre acest subiect este mai mult decat de prisos sa discutam, insa, ne vom adresa parintilor constienti care doresc sa achizitioneze un scaun auto copii dar nu stiu ce criterii sunt necesare in alegerea unui model bun pentru cel mic. Ne vom referi la o singura categorie de scaune, mai exact cele cu sistem de prindere tip ISOFIX deoarece acest sistem de fixare este unul din cele mai bune si sunt comform normelor europene de siguranta in trafic.

In primul rand, atunci cand doriti sa achizionati un scaun auto copii trebuie sa tineti cont de greutatea celui mic. Pe siteul nostru veti gasi scaune ISOFIX pentru copii de la 0 – 18Kg si de la 9 la cel mult 36Kg. Acestea sunt scaune universale si reprezinta o achizitie inteleapta, chiar daca pretul acestora poate vi se pare unpic peste medie. Atunci cand vine vorba de siguranta copilului, economiile nu sunt o buna alegere. De asemenea, va recomandam sa achizitionati un scaun auto copii cu sistem de pretensionare a centurii de siguranta pentru o prindere ferma a scaunului de bancheta din spate. Aceasta prindere, alaturi de piciorul de sprijin din fata, ofera o stabilitate ferma, dar si o protectie suplimentara pentru impacturile frontale.

Orice scaun auto copii ofera protectie numai daca este montat corect!

De asemenea, optati pentru un scaun auto copii cu protectii laterale adanci, acestea nu numai ca ofera un comfort sporit pentru prichindel, dar pe langa aceasta, protejeaza copilul de orice impact lateral. Ca si nota foarte importanta asupra careia dorim sa insistam este acea ca numai in 30% din cazuri scaunele pentru copii sunt montate corect. Montarea comform indicatiilor precizate in manualul de folosire pe care il gasiti la orice scaun auto copii este esentiala, asadar, respectati toate indicatiile de montare a acestuia, siguranta celui mic depinde in mod direct de aceasta.

Va asteptam asadar, mamici, tatici si bunici sa ne vizitati siteul nostru, www.magazinul-mamicilor.ro pentru ca numai aici veti gasi gama completa de articole si produse pentru cei mici. Va asteptam cu drag!