Alege o vesta de salvare pentru fiecare prin Nautica Shop, magazinul profesionistilor

vesta de salvare

O vesta de salvare de calitate poate face diferenta intre salvarea sau pierderea unei vieti omenesti in cazul unui naufragiu. Din acest motiv, orice posesor de ambarcatiune are obligatia de a avea mai multe vesti de salvare in barca, pentru fiecare dintre pasageri, aceasta trebuind sa fie purtata pe toata durata iesirii in larg. Nautica Shop le propune clientilor sai mai multe tipuri de veste, in functie de greutatea si modul in care vor fi folosite de cei care le vor purta.

Cum alegi o vesta de salvare potrivita pentru orice ocazie

A cumpara o vesta de salvare inseamna in primul rand o investitie in siguranta ta si a familiei pe durata unei plimbari cu o ambarcatiune. Astfel, mai ales la ambarcatiunile mici, se recomanda purtarea non-stop a unei veste, aceasta putand sa fie de ajutor in cazul unui naufragiu sau a unei simple caderi peste bord. Inventate in anii 1960, veste de salvare s-au aratat a fi unele dintre cele mai fiabile produse in caz de inec. Astfel, ofera corpului uman posibilitatea de a pluti deasupra apei, fara sa inoate, reusind sa sustina chiar si cei mai grei oameni atunci cand este montata corespunzator. Mai mult, ea trebuie sa fie confectionata din materiale rezistente, care sa nu se rupa usor si care sa permita o instalare rapida, in caz de necesitate.

Cel mai intalnit si folosit tip de vesta de salvare

In prezent, cea mai folsita vesta de salvare este cea cu guler. Aceasta aduce un plus de siguranta celui care o poarta, prin mentinerea capului intr-o pozitie mai fireasca si mai naturala. De asemenea, dispune de un fluier puternic care poate fi folosit in caz de urgenta, alaturi de o serie de benzi reflectorizante care le va usura munca salvatorilor atunci cand conditiile de vizibilitate sunt reduse din cauza intunercului, a cetii sau a unei furtuni. Mai mult, cu ajutorul lor, inotul este deosebit de facil, trebuind doar sa se miste mainile si picioarele intr-un mod organizat, in directia dorita, flotabilitatea fiind asigurata de vesta. De asemenea, trebuie tinut cont de tipul de vesta ales. Astfel, in functie de marime, pot sustine o anumita persoana. Cele mai mici, pentru femei, rezista la o greutate de 70 de kilograme, in timp ce vestele pentru barbati pot ajunge la sustinerea a 90 de kilograme sau chiar si mai mult, in caz de nevoie. Nu in ultimul rand, exista veste pentru copii, de mici dimensiuni, in functie de varsta fiecaruia in parte. Navigatia aduce o serie de beneficii celor care o incearca, insa de asemenea acestia au mai multe obligatii de care trebuie sa tina cont, iar una dintre aceasta este siguranta, atat a lor cat si a celorlalti pasageri.

Nautice Shop, locul de unde poate fi cumparata orice vesta de salvare

Achizitionarea unui produs din gama vesta de salvare, disponibila pe Nautica Shop atrage de la sine increderea cumpararii unui produs de calitate, care va rezista in timp, la un pret corect si competitiv. Nautica Shop, confort si siguranta de fiecare data cand iesi in larg.