Alege energia regenerabila: panouri fotovoltaice de la UnicMar New Energy

acasa3Inca din anii de scoala ni s-a vorbit despre energiile regenerabile, despre protectia mediului si despre ce poate sa faca fiecare dintre noi pentru a economisi energia. In ultimii ani organizatiile neguvernamentale au facut mai multe campanii prin care au incercat sa determine populatia sa economiseasca resursele, sa recicleze materialele si sa depoziteze selectiv deseurile.

Traim intr-o societate care na incurajeaza sa consumam cat mai mult, sa cumparam produsele promovate prin publicitate indiferent daca avem sau nu nevoie de ele. Desi cumpatarea este o calitate care ne-ar permite sa facem economii, cheltuim adesea toti banii pe care ii avem la dispozitie fara sa ne intrebam daca achizitiile pe care le facem ne aduc beneficii pe termen lung. Multe dintre aceste produse sunt daunatoare mediului, lucru de care unii oameni au devenit constienti. Astfel, ei aleg plasele si ambalajele biodegradabile, iar din deseuri construiesc alte obiecte utile.

Cei mai multi dintre noi stiu putine despre energiile regenerabile si despre diferenta dintre ele si celelalte surse de energie.

Energia pe care o folosim in viata de zi cu zi provine de cele mai multe ori de la combustibilii fosili: petrolul si gazele naturale. Pamantul nu este insa un sac fara fund si de mai multi ani ni se atrage atentia asupra faptului ca trebuie sa gasim alte surse de energie. In tarile dezvoltate situatia este bine cunoscuta, asa ca atunci cand mergem in strainatate nu ne mira deloc sa vedem campuri intregi cu turbine eoliene si panouri fotovoltaice atasate de acoperisul fiecarei case. In tara noastra lucrurile sunt inca la inceput, desi Uniunea Europeana finanteaza proiecte de utilizare a energiei regenerabile si desi investitiile de acest tip sunt avantajoase din multe puncte de vedere. Daca doriti sa folositi si dumneavoastra alte surse de energie decat cele cu care v-ati obisnuit, firma UnicMar New Energy va poate oferi solutia.

La ce folosesc panourile fotovoltaice?

Panourile fotovoltaice pe care le vedem atat de des in strainatate au inceput sa fie folosite tot mai frecvent si in Romania. Numite si panouri solare, ele transforma lumina soarelui in energie electrica. Pentru consumator cheltuielile sunt mai mici decat in cazul energiei provenite din combustibili fosili. Mai multe panouri fotovoltaice pot sa alimenteze cu energie o intreaga locuinta, o institutie, un sediu al unei companii.

Panourile fotovoltaice sunt investitii care aduc beneficii pe termen lung. Costurile se amortizeaza repede. Pentru incalzirea apei menajere e nevoie de putina energie, ceea ce inseamna ca utilizatorii nu mai platesc facturi mari.

Panourile solare emit putine noxe, asa ca mediul inconjurator este protejat. Sunt rezistente in timp si sunt usor de intretinut.

Economisirea energiei electrice

Ne dorim sa economisim energia electrica si vrem sa o facem in fiecare zi, nu doar de ziua international a Pamantului, cand stingem lumina pentru o ora. Economizorul de energie electrica de la UnicMar New Energy reduce consumul cu cel putin 5%. Echipamentul ne permite sa platim mai putin in fiecare luna pentru energia electrica. Mai mult decta atat, aparatele electrice sunt protejate si vor putea fi folosite pentru mai mult timp.