A&G Data – Garantia evaluarilor imobiliare corecte

e7f4fac50513a5de2ee117a767e7126dUrmeaza sa-ti vinzi locuinta si vrei ca aceasta sa aiba un pret cat mai bine estimat? Doresti sa cunosti potentialul pe care il are imobilul tau, intr-un mod obiectiv? Apeleaza la serviciul unor experti evaluatori de imobile, capabili sa-ti ofere informatii reale cu privire la piata imobiliara, si care in acelasi timp sa stabileasca valoarea corecta de piata a bunurilor aflate in proprietate.

Evaluarea imobiliara este procesul de estimare a unui tip de valoare, al unui tip de proprietate la o anumita data. Inca de la inceput, trebuie stabilit faptul ca evaluarea reprezinta o estimare si nu un calcul matematic. Procesul de evaluare este dependent de rationamentul profesional al expertului evaluator, motiv pentru care experienta si profesionalismul sunt esentiale. Evaluarea imobiliara este un procedeu complex, ce necesita cunostinte pentru o estimare cat mai corect in ceea ce priveste valoarea de piata, valoarea de investitie si valoarea justa a unui imobil. Asadar, un raport de evaluare imobiliara este util pentru stabilirea valorii de piata a proprietatii in vederea vanzarii sau cumpararii, si util pentru evaluarea sau reevaluarea proprietatii in vederea stabilirii cotei de impozitare. Mai mult decat atat, un astfel de raport este benefic pentru evaluarea proprietatii in vederea partajului voluntar dar si pentru intocmirea dosarelor de emigrare. Pe langa toate acestea, evaluarea este necesara pentru inregistrarea in contabilitate si raportari financiare.

Scopuri ale evaluarilor imobiliare:

  • tranzactionarea unei proprietati;
  • fuziuni si schimburi de proprietati;
  • creditare- garantarea imprumuturilor;
  • emisiunea de obligatiuni negarantate;
  • emisiuni de actiuni noi;
  • rezolvarea litigiilor;
  • impozitare;
  • asigurare.

In evaluarea proprietatii imobiliare, se aplica metode precum: comparatia vanzarilor, capitalizarea venitului, si cost de inlocuire. In plus, evaluatorul va reconcilia valorile rezultate din aplicarea a doua sau mai multe abordari sau metode asociate. Dincolo de toate aceste aspecte, stabilirea unui pret corect este esential. Astfel, cumparatorii elimina oferte ce ies din aria de interes si totodata nu mai sunt dispusi sa mareasca bugetul. In acest mod, dispar proprietarii ce scot la vanzare o locuinta cu un pret exagerat, lasand locul celor care mizeaza pe cifre corect estimate. Evaluarile imobiliare se aplica pentru: apartamente, case, vile, terenuri libere sau construite, spatii comerciale, hale, spatii industriale, spatii de birouri, constructii speciale, autoturisme/autovehicule, utilaje industriale etc.

Daca vrei sa vinzi o locuinta si trebuie sa ii stabilesti pretul sau esti doar curios sa stii cat mai valoareaza proprietatea pe care o detii, ai nevoie de sprijinul unui specialist in domeniul imobiliar. A&G Data, cu o experienta de peste 12 ani pe piata de profil, specializata in oferirea serviciilor de evaluare imobiliare si evaluare a bunurilor mobile, iti pune la dispozitie experti evaluatori imobile, ce respecta standardele de evaluare aplicabile pe teritoriul Romaniei conform legislatiei, si adaptate la standarde internationale. Mai mult decat atat, A&G Data are la baza o echipa calificata, cu membrii autorizati ANEVAR, gata sa raspunda cu profesionalism si promptitudine chiar si celor mai dificle si complexe solicitari.

A&G Data realizeaza evaluari pentru o gama larga de cladiri si constructii dar si pentru bunuri mobile, atat in judetul Giurgiu, cat si in Ialomita, Calarasi, Ilfov, Bucuresti si Telelorman, totul la preturi competitive, accesibile oricarui buget. Pentru informatii suplimentare, acceseaza pagina noastra de internet si contacteaza-ne.