Adrian Ruja despre casele din lemn

adrian ruja

Lemnul si-a castigat aprecierea in decursul a sute de ani, cat a servit drept material principal in constructii. Astazi, casele din lemn sunt tot mai indragite de cei care isi doresc un rezultat uimitor, cu o minima investitie. Arhitectul Adrian Ruja, cunoaste foarte bine acest domeniu, al constructiilor din lemn asa ca el ne-ar putea oferi mai multe informatii.

Adrian Ruja, avantajele constructiior din lemn:

“ Exista o serie de avantaje de care va puteti bucura daca  apelati la lemn ca principal material pentru casa dumneavoastra. In primul rand este un izolator excellent, asa ca daca sunteti iubitor de liniste; aceasta este varianta la care trebuie sa apelati, iar cel mai important aspect, este si izolator termic, asadar daca doriti o casa de vacanta la munte, iarna nu veti avea probleme cu temperaturile  scazute de afara. Va ofera si siguranta, prin faptul  ca este foarte rezistenta la cutremure, asadar foarte stabile. Un aspect important atunci cand vine vorba despre protectia dumneavoastra. Este potrivit si pentru marii iubitori de natura, iar daca mai apelati si la o firma de profesionisti care sa va ajute, nu puteti da gresi.”

Asadar, arhitectul Adrian Ruja afirma ca  alegera unei astfel de constructii va poate oferii foarte multe avantaje, mult  mai multe decat posibilele dezavantaje, daca ar fi sa le punem in balanta.

Adrian Ruja, mituri despre casele din lemn:

Exista  o vorba care circula prin popor si spune ca lemnul si respective, constructiile din acesta, sunt mai predispuse la incendiu decat alte material, care s-ar putea folosi. Adrian Ruja infirma acest zvon pentru ca…:

“Stim cu totii ca lemnul este un material care arde foarte usor insa in ceea ce priveste lemnu  pentru structura unei locuinte, acesta este tratat si pregatit impotriva problemelor de acest gen, asa ca incediul nu este un impediment real pentru dumneavoastra; cu niciun procent mai mare decat in cazul altor materiale.”

Adrian Ruja, despre durata de viata a caselor din lemn:

Daca ati ales cu atentie serviciile unei firme serioase, si beneficiati de o constructie ca la carte, va puteti bucura de o astfel de casa si 100 de ani. Desigur asta presupune si un effort minim din partea dumneavoastra, la partea de intretinere a acesteia.

Ce presupune mai exact aceasta intretinere?  Dupa ce a fost finalizat un astfel de proiect proprietarul trebuie sa contribuie putin si la ingrijirea locuintei, dupa ce profesionistii si-au trminat treaba. Adrian Ruja recomanda echipa de la HoneyWood pentru executii de calitate, iar in cazul caselor construite de ei, la 5 ani este nevoie de o posibila  reconditionare a finisajelor. Nu va faceti griji, nu e mare lucru, scapati usor si va bucurati de siguranta mai apoi.

Alegera materialelor este una dintre cele mai importante etape, iar daca alegeti sa lucrati cu baietii de la HoneyWood, acestia folosesc de regula materiale foarte bune, de la firme de renume precum: Knauf VidiwallK, grinzi de la BRAD sau Nerind.