Adeziv parchet pentru pardoseli de lux

adeziv parchet

Parchetul laminat este o idee de pardoseala din ce in ce mai adoptata in ultima vreme, iar acest lucru se intampla din mai multe motive. In primul rand, este mai ieftin fata de alte sisteme, in al doilea rand are un aspect deosebit, este elegant si creeaza o atmosfera placuta, calda si intima in interiorul pe care il decoreaza. Un alt criteriu luat in calcul de cei care se hotarasc sa-si monteze in locuinte un astfel de tip de podea este si faptul ca se monteaza cu usurinta, folosind un adeziv parchet sau prin sistemul click-clack.

Adeziv parchet

Nici parchetul din lemn masiv nu a pierdut teren, deoarece acest sistem clasic ramane in acelasi timp modern, chiar si in ziua de astazi, datorita frumusetii sale deosebite si aspectului natural, care confera interiorului o ambianta inegalabila. Mai costisitor decat cel laminat, parchetul din esente diferite de lemn este o alegere de lux.

De multe ori intalnim pardoseli din lemn stratificat si in spatiile mari comerciale, deoarece acest gen de pardoseala este foarte popular. Montarea se face respectand anumite reguli, de catre persoane calificate. Inainte de instalare se verifica stratul suport sau sapa, care nu trebuie sa prezinte semne se umezeala, pentru ca tipul de adeziv parchet utilizat sa poata furniza o buna aderenta.

Tipuri de adeziv parchet din lemn masiv

Adezivii sunt substante speciale care lipesc parchetul de stratul suport si se gasesc intr-o gama variata, in functie de tipul de pardoseala la care se folosesc. Pentru parchetul din lemn masiv de esenta tare, este recomandat cel fabricat pe baza de rasini sintetice si alcool, care se gaseste in comert sub forma de pasta, care poate fi utilizat si la lipirea parchetului lamelar si exotic. Are o buna aderenta la diferite materiale din care este construit suportul, cum ar fi betonul, mozaicul, sapa autonivelanta etc. Se aplica usor si are o rezistenta foarte buna, timp indelungat.

Pardoseli la care nu este necesar un adeziv parchet

Atunci cand se achizitioneaza parchetul, este necesar sa se cumpere si tipul de adeziv potrivit, deoarece nu toate aceste substante se potrivesc oricarui gen de dusumele. De exemplu, produsul mentionat mai sus nu este recomandat pentru parchetul pretratat, acesta necesitand un alt gen de substanta care sa-l ajute sa adere la stratul suport, cum ar fi adezivul poliuretanic bicomponent, din care rezulta o pelicula elastica foarte rezistenta la apa si la temperaturi inalte. Indicat pentru orice tip de parchet din lemn, se aplica usor, are o aderenta rapida la orice suprafata, isi pastreaza elasticitatea si dupa intarire, are proprietatea de umplere completa a golurilor, nu se contracta si nu este afectat de bacterii.

In cazul in care se opteaza pentru lamele cu modalitatea de instalare click-clack, nu mai este necesara folosirea unui adeziv parchet de la www.Europlastic.ro. Acestea dispun de cleme pe margini, cu ajutorul carora se imbina, dupa ce, pe suport s-a instalat o folie protectoare care impiedica patrunderea umezelii. Prima placa se pune cu clema scurta spre perete, iar urmatoarea, cu clema scurta in clema lunga a placii anterioare.