Adeziv parchet care contribuie la un design perfect

adeziv parchet

Decorarea unei locuinte nu este o operatiune prea usoara si, de cele mai multe ori, implica si costuri destul de mari, mai ales daca vrei sa dai o fata cu totul noua caminului tau, sa schimbi vopseaua de pe pereti sau pardoselile din incaperi. In ceea ce priveste podeaua, majoritatea oamenilor se gandesc prima data la cele din lemn, insa acestea pot fi destul de costisitoare, esentele de lemn masiv fiind destul de scumpe, iar la aceste preturi se mai adauga si plata muncitorilor, precum si preturile materialelor adiacente, asa cum este, de exemplul, tipul de adeziv parchet care este necesar.

Adeziv parchet, pentru pardoseli elegante

Intotdeauna lemnul a ocupat un loc de cinste in viata si casa omului, in special cand e vorba de parchet, care are o veche traditie.

Marturii despre existenta pardoselilor din lemn dateaza din secolul al X-lea. In Evul Mediu, podelele erau realizate din scanduri simple, metoda care urma apoi sa se raspandeasca in toate tarile nordice.

Renasterea creeaza ambiente decorate cu lemn incrustat, iar parchetul aranjat in forme geometrice, montat fara un adeziv parchet, ca in zilele de astazi, intra in cultura designului din secolul al XIX-lea. La inceputul acestui secol, marii maestri ai arhitecturii moderne redescopera aspectul natural si ecologic al lemnului.

Lemnul folosit la pardoseli, cu adeziv parchet

In tarile de Est, utilizarea pardoselilor din lemn in case este dictata de o cultura dominanta, care pune accent pe frumusete, coloristica, sau combinarea armonioasa a materialelor naturale. Din punct de vedere estetic, lemnul este unul din materialele preferate, mai ales cand este vorba de crearea podelelor, avand o valoare decorativa mare.

Noua cultura a modului de  viata a redescoperit placerea si confortul pardoselilor din lemn, in urma cautarii naturaletei care parea pierduta la un moment dat, din cauza utilizarii pe scara larga a materialelor artificiale. Tendintele in stabilirea conditiilor optime ale spatiului de locuit dar si ale celui de la locul de munca se indreapta spre materiale cat mai naturale, atat in mediul urban cat si in cel rural.

Alternativa: parchet laminat, aplicat cu adeziv parchet

Chiar si locurile destinate petrecerii timpului liber, adica salile de spectacole, restaurantele sau unele spatii comerciale, apeleaza de multe ori la acest sistem de pardoseala, deoarece este foarte atractiva si reconfortanta. O podea de lemn, aplicata cu un adeziv parchet adecvat, poate fi intalnita la fel de bine si in scoli, in lacasurile de cult, in salile de sport, dar si in institutiile publice.

Acum, utilizarea in masa a lemnului pentru fabricarea mobilierului trebuie oarecum limitata, totusi, deoarece omenirea devine din ce in ce mai constienta de pericolul distrugerii ecologice, prin consumarea acestui material pretios. Exploatarea lemnului trebuie facuta dupa un plan bine gandit si in mod controlat, incat sa se pastreze un echilibru constant intre taiere si sadire, pentru ca si generatiile care urmeaza dupa noi sa se poata bucura de tot ceea ce natura ne daruieste. Un inlocuitor al pardoselilor din lemn masiv ar putea fi parchetul laminat, care ii imita aspectul aproape pana la perfectiune.