04/10/2013

Servicii de topografie in Timisoara furnizate de Dafir Cad Consult

Daca aveti nevoie de servicii topografice de calitate in Timisoara, atunci trebuie sa solicitati asistenta companiei Dafir Cad Consult. Serviciile topografice sunt acele servicii ce sunt necesare im momentul in care sunt implicate operatiuni cu terenuri, pamanturi sau suprafete de teren agrabile, intravilane, extravilane, etc. Mai mult, serviciile de topografie trebuiesc solicitate si pentru asfaltari de strazi, in consolidari de drumuri, terasamente si asa mai departe. Asadar, pentru cei ce activeaza intr-unul din domeniile enumerate mai sus, Dafir Cad Consult poate reprezenta un partener de incredere.

Dafir Cad Consult este principala companie din Timisoara ce activeaza in domeniul topografiei, cadastrului si geodeziei. Firma a luat nastere in anul 2007, printre serviciile oferite numarandu-se: intabularea terenului si a constructiei, scoaterea din circuitul agricol, alipire/dezlipire, plan urbanistic si multe altele. Pentru fiecare operatie executata se respecta intocmai prevederile legale, normele impuse si prevazute de legislatia in vigoare. Este important de stiut ca Dafir Cad Consult dispune de echipamente topografice de ultima generatie, calitatea lucrarilor efectuate fiind garantata si de personalul angajat, personal calificat, atestat si cu vasta experienta in domeniul serviciile topografice.

Dafir Cad Consult va sta la dispozitie cu o gama vasta de servicii, acestea fiind in mare parte concentrate pe: intabulare teren, intabulare constructii, scoatere din circuit agricol, unificari-alipiri de terenuri, parcelare terenuri, intocmire plan urbanistic zonal, apartamente in Timisoara, topografie in Timisoara, masuratori constructii edilitare sau trasari in constructii. Aceste servicii sunt destinate locuitorilor din Timisoara si din imprejurimi.

Topografia este o ramura a geodeziei care se ocupa cu tehnica masuratorilor, a determinarii pozitiei elementelor scoartei pe suprafete mici si reprezentarea grafica in scopul de a crea planuri si harti. Asadar, serviciile de topografie pot fi utilizate si pentru retelele edilitare, amplasarea de constructii industriale si civile. Dafir Cad Consult garanteaza cele mai bune servicii de topografie de pe piata de profil datorita aparaturii de ultima generatie si personalului care face fata oricaror solicitari indiferent de volumul de lucru impus. Mai mult, toate operatiile ce tin de domeniul topografiei vor fi executate rapid, fara ca dumneavoastra sa interveniti in vreun fel.

Chiar daca operatiile ce tin de intabulari, alocari de terenuri, masuratori si asa mai departe sunt operatii complexe ce intalnesc la fiecare pas proceduri notariale ce ingreuneaza procesele, Dafir Cad Consult va garanteaza promptitudine in indeplinirea cu succes a solicitarilor. Compania detine parteneriate cu companii de profil, astfel fiind la curent cu ultimele tendinte in domeniu.

Pentru a va convinge, inainte de a solicita ajutorul companiei, aruncati o privire pe site-ul Dafir Cad Consult. Toate informatiile de care aveti nevoie pot fi regasite pe platforma oficiala a firmei. Dafir Cad Consult va ofera si consultanta de specialitate in cazul in care nu aveti cunostinte in domeniul topografiei, dar si pentru a va ajuta sa luati cele mai bune decizii pentru proiectele pe care le aveti. In cazul in care doriti sa comunicati direct cu un reprezentant al companiei, datele de mai jos va stau la dispozitie.

Dafir Cad Consult, date de contact:

Timisoara
Str. C-tin cel Mare Nr. 6
Tel./Fax: 0256 493 463
Mobil: 0723 169 775
Email: sandu_trandafir@dafir.ro
Program: L-V, 8:00 – 17:00

In momentul in care vei contacta firma, mentioneaza faptul ca ai gasit compania pe reteaua zoom-biz.ro pentru a obtine cel mai bun pret.
Poti citi mai multe articole interesante aici.

Intabularea terenului o garantie a proprietatii
05/04/2013

Intabularea terenului o garantie a proprietatii

Intabularea terenului o garantie a proprietatiiIntabularea unui teren este acea inscriere prin care se dobandeste, se modifica, sau se stinge, cu titlu definitiv, un drept real imobiliar de la data inregistrarii cererii de inscriere. Inscrierea se face in cartea funciara pe baza actului prin care s-a constituit ori transmis in mod valabil acel drept. Intabularea stingerii unui drept se numeste radiere.

  

Actele necesare intabularii unui teren sunt urmatoarele:

– titlu de proprietate in original si copii legalizate;

– certificat fiscal;

– copie dupa buletin;

– plan parcelar stampilat de primarie;

– alte acte care demonstreaza calitatea de proprietar sau imputernicit (certificat de mostenitor, procuri speciale, imputerniciri, etc.).

Inscrierile in cartea funciara sunt de trei feluri:

– intabularea;

– inscrierea provizorie;

– notarea (art. 881, alin. 1, Cod civil).

Intabularea si inscrierea provizorie au ca obiect drepturile reale imobiliare cuprinse in cartea funciara, iar notarea are ca obiect drepturile Intabularea terenului o garantie a proprietatii1personale, faptele, si raporturile juridice.

Intabularea are ca obiect inscrierea drepturilor reale imobiliare, de pilda intabularea dreptului de proprietate in favoarea cumparatorului sau donatorului, intabularea ipotecii in favoarea creditorului, etc.

Intabularea constituie inscrierea obisnuita, normala a drepturlor reale imobiliare, fiind considerata o inscriere definitiva, perfecta, in sensul ca nu necesita vreo justificare ulterioara, cum este cazul inscrierii provizorii.

Pot fi astfel supuse intabularii in cartea funciara urmatoarele drepturi reale imobiliare:

-dreptul de proprietate;

-dezmembramintele dreptului de proprietate: dreptul de uzufruct, uz, servitute, etc;

-drepturi reale accesorii imobiliare: dreptul de ipoteca si privilegiile imobiliare;

-drepturile reale reglementate in acte normative speciale ale caror subiecte sunt statul si unitatile administrativ-teritoriale: dreptul de administrare, folosinta si concesiune.

Cartea funciara este un mijloc de evidenta care contine descrierea imobilelor, a drepturilor reale imobiliare, fapte sau raporturi juridice in legatura cu imobilele la care face referinta.

Intabularea terenului o garantie a proprietatii3Inscrierile de carte funciara sunt orice mentiune cuprinsa in cartea funciara sau in documentele cu care aceasta se intregeste, care este facuta de un functionar public competent, care au ca obiect descrierea imobilelor, aratarea drepturilor reale corespunzatoare, consemnarea actelor sau faptelor juridice privitoare la starea si capacitatea persoanelor, precum si a altor raporturi juridice in legatura cu imobilele respective.

Publicitatea imobiliara are rolul de a evita anumite neplaceri  in ceea ce priveste transmiterea unui drept de proprietate sub aspectul clandestinitatii sau in cazul dobandirii altor drepturi reale, fara sa fie asigurata publicitatea lor. In caz contrar, un vanzator de rea-credinta ar putea vinde, consecutiv, acelasi drept real imobiliar mai multor persoane, ajungandu-se la starea de incertitudine privind dreptul respectiv. Sistemul de publicitate imobiliara vine sa inlature tocmai astfel de situatii si de neajunsuri.

In dispozitia  Legii nr. 7/1996, intabularea reprezinta inscrierea definitiva a unui drept real imobiliar in cartea funciara si are loc dupa definitivarea lucrarilor de cadastru pe o unitate administrativ-teritoriala (oras, comuna, etc.).

Inscrierea care a mijlocit transmiterea, modificarea sau stingerea unui drept real devenind opozabila fata de terti de la data la care cererea de inscriere a fost inregistrata are un caracter declarativ.

Organizarea sistemului de publicitate imobiliara se realizeaza intr-un asa mod incat proprietarii adevarati, dobanditorii de buna-credinta a drepturilor reale, sa fie ocrotiti si sa aiba puterea  sa-si apere aceste drepturi.

In optica  noului Cod civil, efectele inscrierii in cartea funciara sunt:Intabularea terenului o garantie a proprietatii2

– efectul opozabilitatii;

– efectul informarii;

– efectul constitutiv;

– efectul achizitiv;

– efectul stabilirii rangului.

Poti citi articole interesante si aici.