cadastru apartamente
29/07/2016

Servicii ireprosabile de cadastru apartamente oferite de compania KarmaCad

cadastru apartamente

Domeniul tranzactiilor imobiliare este unul extrem de vast si de pretentios. Oamenii au nevoie sa stie cum acceseaza cat mai rapid serviciile de cadastru apartamente, sau, de ce nu, de terenuri, pentru ca procedura sa se desfasoare cat mai rapid cu putinta, fara probleme. Firma KarmaCad va face o oferta impresionanta in ceea ce priveste servicii de cadastru apartamente, chiar daca lucrarea este de anvergura, sau se necesita lucrul in regim de urgenta. Tot ceea ce trebuie dvs. sa faceti este sa luati legatura cu expertii companiei KarmaCad si sa cereti detalii si informatii concrete despre serviciile de cadastru apartamente, precum si lista de acte necesara, ca totul sa decurga fara probleme.

De ce sa alegem echipa KarmaCad pentru servicii de cadastru apartamente?

De vreme ce sunteti interesat de acest tip de servicii, de cadastru apartamente, este de inteles ca stiti cam ce presupun ele. Daca nu, va ajutam noi sa va lamuriti in aeasta privinta. Serviciile de cadastru apartamente presupun eliberarea unor documente special create in care sunt furnizate date reale, precise, referitoare la bunurile imobile. Cadastru apartamente include informatii clare despre marimea imobilului, pozitia sa, despre proprietar, despre categoria de folosinta, precum si alte detalii. Lucrarile de cadastru apartamente au o importanta majora, indeosebi atunci cand vorbim de alcatuirea de sisteme informationale pentru un anumit teritoriu. Astfel, se furnizeaza date reale, iar bunurile imobile sunt gestionate in mod corect.

Ce criterii trebuie sa indeplineasca documentele de cadastru apartamente? In primul rand, sa fie corect procesate, sa nu aiba o durata de realizare foarte lunga, si sa fie intocmite de catre o echipa competenta, cu experienta, cu ajutorul tehnologiei de ultima generatie. Firma KarmaCad poate satisface toate cerintele si exigentele clientilor in materie de cadastru apartamente, in Bucuresti. O echipa KarmaCad se deplaseaza in scurt timp de la contactare, la apartamentul dvs., face masuratori, suna la specialistii cu care colaboreaza, pentru a le furniza date exacte pentru intocmirea lucrarii de cadastru apartamente, de intabulare, precum si pentru a obtine un certificat energetic. Ce va ramane de facut? Dvs. va trebui doar sa mergeti si sa ridicati documentele de care aveti nevoie din locul in care va specifica specialistii KarmaCad, si sa asteptati dosarul final, solutionat. Toate masuratorile pentru cadastru apartamente sunt efectuate cu statiile profesionale Leica.

KarmaCad va furnizeaza servicii de cadastru apartamente la un pret accesibil!

Daca aveti nevoie de documentele de cadastru apartamente intr-un timp cat mai scurt, apelati la specialistii companiei KarmaCad. Acestia va vor oferi servicii de top, la preturi bune, si nu va trebui sa va faceti griji in privinta seriozitatii companiei, de vreme ce aceasta se poate lauda cu 12 ani de experienta si mai bine de 4000 de lucrari realizate. KarmaCad este partenerul de care aveti nevoie in realizarea documentelor de cadastru apartamente!

16/12/2015

Arhitectura si arta de a oferii servicii de proiectare arhitectura la cele mai inalte standarde

proiectare arhitectura

Arhitectura este arta transformarii unui concept in realitate, iar pentru a putea face acest lucru, este nevoie de gandire vizionara si vizuala, dar si de o foarte buna perceptie a spatiului. Aceste cateva calitati sunt cele care pot fi regasite si la echipele noastre de proiectare arhitectura, care imbina talentul nativ, cu viziunea si unelte moderne pentru a crea concepte arhitecturale unice. Arhitectura este intr-adevar o arta, dar si o stiinta, deoarece aceasta imbina elemente de design cu cele de rezistenta mecanica si stiinta materialelor, facand din aceasta o arta complexa ce necesita mai mult decat cunostiinte de desen.

Proiectare arhitectura intre arta si stiinta

Este evident, ca atunci cand vorbim despre proiectare arhitectura vorbim despre metode moderne de a lucra si de a interactiona cu proiectul sau schita in sine. In trecut arhitectii foloseau creioane si hartii pentru a-si schita ideile, urmand ca apoi cu ajutorul uneltelor complexe (rigle cu functii matematice, compase, raportoare, etc.). Acum, in era IT, computerul a inlocuit multe dintre uneltele folosite pentru proiectare arhitectura in trecut, iar acum talentatii arhitecti folosesc in loc de hartii si creioane, tablete grafice si stilusuri pentru a putea transpune desenul in format digital. De asemenea, datorita programelor performante cum ar fi ArhiCAD, putem realiza proiecte foarte complexe pe care le putem previzualiza in format 3D. Astfel, arhitectul are un control mult mai bun asupra proiectului sau.
Spuneam mai devreme ca arhitectura este parte arta, parte stiinta, deoarece procesul de proiectare arhitectura implica si un studiu amanunti asupra elementelor care confera sustinere pentru structura respectiva. Astfel, proiectantul poate verifica oricand orice aspect privind solicitarile la care sunt supuse grinzile si structurile de rezistenta, dar, de asemenea, poate face calcule complexe care in mod normal ar fi luat foarte mult timp.

O arta straveche cu unelte moderne, de ultima generatie

Programele speciale pentru proiectare arhitectura contin unelte extrem de puternice cum ar fi calculatoare de rezistenta, optinui de schimbare a parametrilor materialului dar si informatii in timp real asupra cotelor la scara data si a altor elemente de interes. Toate acestea sunt folosite pentru a putea oferi clientilor nostri originalitate, exactitate si mai ales, cel mai scurt timp de executie.
Pentru ca arhitectura este si o arta, punem un deosebit accent pe bunul gust si echilibrul estetic al proiectelor noastre. Astfel prin respectarea legilor proportiilor (legi aplicate inca de dinainte de antichitate) reusim sa obtinem formele perfecte care confera acel echilibru care denota un concept arhitectural de exceptie.
Asadar, pentru servicii de cea mai mare finete in proiectare arhitectura Art Architecture & Design va asteapta cu o echipa tanara, talentata care va poate realiza proiecte pentru orice tip de program, fie ca este vorba de case, asambluri rezidentiale, case de vacanta, spatii pentru birouri, hale industriale, cladiri de cult si multe altele. Siteul nostru, www.art-proiect.ro este locul de unde puteti afla mai multe detalii despre toate serviciile pe care vi le oferim, dar si unde veti putea solicita mai multe informatii specifice.

19/09/2013

TOPing Company Ploiesti – da viata planurilor tale!

Cauti un specialist care sa iti ofere diverse lucrari de cadastru si topografie, ori certificate de urbanism, autorizatii de constructie, geodezie si cartografie?

Ai nevoie rapid de avize, expertize judiciare, PUZ-uri, PUD-uri sau PUG-uri?

Iti trebuie servicii profesionale de proiectare si consultanta in lucrari de infrastructura, fie ca acestea sunt drumuri sau poduri ori retele de apa, gaze, canal si telecomunicatii?

In aceste situatii poti apela cu incredere la firma TOPing Company din Ploiesti!

Cu experienta in domeniu, TOPing Company este compania mereu pregatita sa iti ofere servicii profesionale in domeniul Arhitecturii, Geologiei si Urbanismului, la tarife fara concurenta.toping

TOPing Company Ploiesti are pentru tine cele mai bune sisteme informatice geografice (GIS), dar si servicii de cadastru diverse, de la intabulari la lotizari si de la alipiri la actualizari. Lucrand doar cu specialisti in domeniu, TOPing Company iti poate oferi tot suportul necesar pentru realizarea diverselor suporturi topografice pentru Certificatele de Urbanism si Autorizatiile de Construire, dar si pentru lucrarile de specialitate in vizand domeniul Geodeziei, al Fotogrammetriei ori al Cartografiei.

Firma ploiesteana TOPing Company functioneaza pe sistemul unui birou unic de proiectare, ce pune un accent deosebit atat pe multumirea clientilor, cat si pe documentarea si informarea permanenta vizand ultimele noutati in domeniu.

TOPing Company Ploiesti are pentru tine diverse servicii de cadastru, acestea implicand:

 • Documentatii topografice necesare la intocmirea planurilor de urbanism – avizate si receptionate
 • Documentatii topografice pentru determinarea si evaluarea suprafetelor de teren aflate in patrimoniul societatilor comerciale cu capital de stat
 • Documentatii finale necesare obtinerii Certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor

Documentatia topocadastrala oferita de TOPing Company Ploiesti implica intocmirea tuturor actelor necesare pentru planurile de urbanism si transpunerea acestora de pe un suport analogic pe unul digital, operatie ce implica scanarea si vectorizarea planurilor topografice. Toate serviciile de cadastru oferite clientilor si partenerilor de afaceri de catre TOPing Company Ploiesti sunt la standarde europene de calitate, tarifele percepute fiind cele mai mici de pe piata.

Alege colaborarea cu compania TOPing Company din Ploiesti ori de cate ori ai nevoie de:

 • Studii topografice sau diverse lucrari topografice
 • Planuri tipografice
 • Ridicari topo pentru constructii – trasari constructii, limite de proprietate
 • Intabulari de case, teren intravilan sau extravilan, terenuri agricole, intabulari spatii comerciale si industriale
 • Studii topografice pentru amplasamente constructii civile, industriale
 • Profile longitudinale si transversale
 • Modele numerice de teren si cadastru agricol
 • Determinarea volumului depozitelor de agregate in balastiere si cariere
 • Dezmembrare si parcelarea terenurilor intravilane si extravilane
 • Lotizarea terenurilor intravilane si/sau extravilane

Lucrarile de cadastru oferite de catre TOPing Company clientilor si partenerilor de afaceri sunt intotdeauna realizate cu echipamente performante, de ultima generatie, calitatea acestora fiind intotdeauna garantata.

Pentru calitate si profesionalism, alege-ti un partener pe masura, compania TOPing Company din Ploiesti!

TOPing Company – da viata planurilor tale!

 Contact:

Judeţ: Prahova
Localitate: Ploiești
Adresa: Str. Decebal 47
Telefon: 0745 066 547 | 0731 319 281

In momentul in care vei contacta firma nu uita sa mentionezi ca ai gasit-o in reteaua zoom-biz, beneficiind astfel de cel mai bun pret.

Citeste si alte materiale interesante, aici!

Pilot Cad te ajuta sa iti garantezi proprietatea
10/08/2013

Pilot Cad te ajuta sa iti garantezi proprietatea

Pilot Cad te ajuta sa iti garantezi proprietateaTrebuie sa iti intocmesti documentatia de intabulare a titlului de proprietar, cat mai repede, dar nu stii la cine sa apelezi? Firma Pilot Cad din Timisoara iti sta la dispozitie cu serviciul de intocmire documente intabulare titlu de proprietar, oferindu-ti siguranta proprietatii. Indiferent de natura terenului sau a constructiei, aceasta formalitate este obligatorie.

Dar, ce este intabularea?

Sistemul actual al cartilor funciare, in baza caruia se desfasoara circulatia documentelor si a informatiilor oficiale intre proprietari, administratori, cumparatori, notari, judecatori, executori, persoane fizice autorizate, oficiile de cadastru si birourile de carte funciara teritoriale, ofera siguranta tranzactiilor imobiliare, in conformitate cu legislatia europeana. Tot acest sistem te asigura ca nu se poate vinde un imobil simultan catre mai multi cumparatori si mai ales, obliga respectarea dreptului de proprietate, ce este un drept fundamental asigurat prin Constitutie.

Ce este cadastrul?

Cadastrul este modalitatea de inventariere a fondului funciar si este alcatuit dintr-un registru public, denumit registru cadastral, si din planuri, care cuprind date tehnico-economice referitoare la toate imobilele situate pe teritoriul unei localitati. Cadastrul serveste la identificarea si evidentierea imobilelor pe categorii de folosinta, la stabilirea impozitelor si la intocmirea la zi a cartii funciare. Registrul cadastral este registrul in care se tine evidenta bunurilor imobile si poarta denumirea de „cadastru”.

Acest registru este obligatoriu pentru stat, deoarece este principalul responsabil de realizarea cadastrului national. Pe de alta parte, cea de a doua componenta a legii „Publicitatea imobiliara”, prevede: „Publicitatea imobiliara intemeiata pe sistemul de evidenta al cadastrului general are ca obiect inscrierea in cartea funciara a actelor si faptelor juridice referitoare la imobilele din aceleasi localitati”.

Cartea funciara constituie sistemul unitar final de evidenta tehnica, economica si juridica a bunurilor imobile, care apara dreptul de proprietate. Siguranta imobilului tau si a dreptului tau de proprietate nu poate exista decat dupa intabularea acestuia.

Ce reprezinta intabularea?

Intabularea este inscrierea, ce are ca obiect drepturi reale imobiliare si care va produce efecte imediate si definitive, de la data inregistrarii cererii de inscriere. Intabularea este o inscriere definitiva. O data cererea de inscriere admisa, efectele intabularii se produc instantaneu si deplin, pe data inregistrarii cererii de inscriere, si nu mai este nevoie de aducerea la indeplinire, respectiv de efectuarea unei proceduri completatoare din partea aceluia in profitul caruia s-a savarsit intabularea. In acest sens, intabularea este o “inscriere neconditionata” in antiteza cu inscrierea provizorie, care necesita justificarea ulterioara.

In concluzie, pentru a va asigura de siguranta proprietatii, cadastrul si intabularea trebuiesc indeplinite. Indiferent de natura terenului sau constructiei, aceste doua formalitati sunt obligatorii. Intabularea si cadastrul este operatiunea de masurare, identificare si inscriere in Registrul de Carte Funciara a acestora. Intabularea reprezinta o inscriere definitiva, odata cererea admisa efectele se produc pe deplin si instantaneu, nemaifiind nevoie de alte proceduri complementare.

In incheiere, nu putem decat sa iti recomandam sa apelezi cu incredere la serviciile oferite de catre firma Pilot Cad din Timisoara. Profesionalismul si experienta acumulata de firma banateana nu poate decat sa fie un garant al sigurantei tale. Un act juridic intocmit bine si la timpul potrivit te poate scuti de multe greutati in viitor.

Daca ai nevoie de intocmire documente intabulare titlu de proprietar, ia legatura cu firma Pilot Cad. Pentru informatii Pilot Cad te ajuta sa iti garantezi proprietateasuplimentare, apeleaza numerele 0356.437.811 si 0751.091.235.

In momentul in care vei contacta firma, mentioneaza faptul ca ai gasit-o pe site-ul zoom-biz.ro, pentru a obtine cel mai bun pret.

In continuare, poti citi un articol interesant despre cazare Vama Veche.

19/07/2013

Dafir Cadconsult Timisoara – expertul in topografie, cadastru si geodezie !

Ai nevoie de intabularea terenului rapid si ieftin ?

Vrei sa scoti un teren din circuitul agricol, vrei sa faci o alipire sau o dezlipire ?

Ai nevoie de un plan urbanistic realizat de un specialist ?

Compania Dafir Cadconsult din Timisoara iti pune la dispozitie toate serviciile de care ai nevoie, la cele mai mici preturi de pe piata !

Cu sase ani de experienta pe piata de profil, Dafir Cadconsult Timisoara este deja un nume recunoscut in domeniul topografiei, cadastrului si al geodeziei,  echipa de profesionisti ai companiei avand o vasta experienta in domeniul serviciilor topografice si executand fiecare lucrare si proiect cu responsabilitate, seriozitate si profesionalism.dafir

Daca ai nevoie de intabularea terenului, de intabularea constructiei, de scoaterea din circuitul agricol, de alipire sau de dezlipire ori de planul urbanistic zonal, apeleaza cu incredere la Dafir Cadconsult Timisoara ! Specialistii firmei sunt gata sa iti ofere o mana de ajutor, oferindu-ti doar proiecte si lucrari realizate in conformitate cu standardele europene si respectarea termenelor limita stabilite de comun acord.

Avand in dotare doar echipamente topografice de ultima generatie, personalul calificat al companiei iti garanteaza si certifica calitatea tuturor proiectelor pe care ti le ofera, o atentie deosebita fiind acordata detaliilor si sugestiilor venite din partea clientilor.

De ce sa optezi pentru colaborarea cu compania Dafir Cadconsult Timisoara ?

 • Pentru ca firma dispune  de echipamente topografice moderne si performante;
 • Pentru calitatea garantata a lucrarilor;
 • Pentru responsabilitatea cu care expertii firmei trateaza fiecare proiect in parte;
 • Pentru serviciile de consultanta in probleme legate de terenul, casa sau apartamentul tau;
 • Pentru consiliere de specialitate in probleme legate de intabulare sau cadastru.

 Toate lucrarile executate de Dafir Cadconsult sunt in conformitate cu legislatia in vigoare, respectand intocmai normele emise de Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara.

In plus, pentru fiecare proiect sau lucrare in parte, preturile sunt calculate per client, in functie de specificul lucrarii si tinandu-se cont de geografia terenului, de suprafata acestuia sau de suprafata apartamentului.

Dafir Cadconsult Timisoara este compania care iti poate executa cele mai bune lucrari de intabulare teren de pe piata. Pentru orice fel de proiect sau lucrare, nu ai nevoie decat de :dafir 1

 • Titlul de proprietate in original si copii legalizate (in functie de numarul parcelelor pe care vrei sa le intabulezi);
 • Certificatul fiscal;
 • Copia dupa cartea de identitate;
 • Planul parcelar, stampilat de primarie;
 • Alte acte care iti demonstreaza calitatea de proprietar/imputernicit (certificat de mostenitor, procuri speciale, imputerniciri).

Dafir Cadconsult este compania care iti poate asigura si servicii de scoaterea terenului din circuit agricol, pentru care ai nevoie de urmatoarele acte :

 • Copie dupa Certificatul de urbanism;
 • Copie dupa cartea de identitate;
 • Extrasul de Carte Funciara;
 • Contractul de vanzare-cumparare sau sentinta civila /certificat de mostenitor /act de donatie;
 • Planul de situatie de la arhitect;
 • Cererea de receptie;
 • Copie P.U.Z.

De ce sa nu profiti acum de oferta imbatabila ce iti este oferita de un profesionist in domeniu ?

Economisesti timp, bani si scapi de griji daca optezi pentru colaborarea cu Dafir Cadconsult din Timisoara !

Compania Dafir Cadconsult Timisoara – expertul de care ai intotdeauna nevoie!

Contact:

Judeţ: Timiș
Localitate: Timișoara
Adresa: Str. C-tin cel Mare Nr. 6
Telefon: 0256 493 463
0723 169 775
Fax: 0256 493 463

In momentul in care vei contacta firma nu uita sa mentionezi ca ai gasit-o in reteaua zoom-biz, pentru a beneficia de cel mai bun pret.

Citeste si alte materiale de interes, aici !

cadastru
19/06/2013

Toping Company – servicii cadastrale de top

Sunteti in cautarea unei compancadastruii care sa va ofere o gama completa de servicii de cadastru si topografie? Vreti sa aveti cu aceasta companie o colaborare bazata pe incredere, respect si seriozitate? Sunteti in cautarea unor servicii cadastrale de prima clasa? Atunci ar trebui sa ne indreptam atentia catre Toping Company. Aceasta va ofera servicii de cadastru la preturi  accesibile, realizate de profesionisti cu o vasta experienta in acest domeniu.

Conform datelor istorice, primele masuratori terestre s-au efectuat in tara noastra incepand cu secolul 18, in timpul lui Constantin Brancoveanu, in zona oraselor Bucuresti si Targoviste.

Cu ce se ocupa firma Toping Company?

Cu sediul in Ploiesti, aceasta firma s-a infiintat din dorinta de a oferi tuturor posibilitatea de a beneficia de servicii de proiectare si consultanta in domeniul topografiei, deodeziei si cadastrului. Serviciile prestate sunt de foarte buna calitate, in conformitate cu standardele internationale din domeniu masuratorilor.

Echipa firmei vine in intampinarea clientilor cu o gama completa de lucrari de infrastructura (retele de apa, gaz, electrice, drumuri si poduri, retele de canal si telecomunicatii), dar si lucrari de arhitectura, urbanism si geologie (amenajari peisagistice, intocmire P.U.Z., P.U.G., P.U.D., lucrari cadastrale, alipiri, intabulari, lotizari, expertize si multe altele).

Posibilitatea executarii unor lucrari de calitate in domeniul cadastral este posibila si datorita tehnologiei de ultima generatie folosita in cadrul acestora.

Ce fel de lucrari pot executa profesionistii firmei Toping Company in domeniul cadastral?

 • Cadastru apartament  – operatiunea ce presupune atribuirea unui numar cadastral si intabularea (inscriere in registrul funciar) pentru un apartament situat intr-un imobil vechi;
 • Lucrari cadastrale pentru terenuri cu sau fara cladiri construite – consta in atribuirea unui numar cadastral si intabularea pentru un teren intravilan sau extravilan, care are sau nu constructii vechi edificate;
 • Dezmembrari – operatiune prin care un teren cu sau fara constructii este impartit in mai multe loturi. Aceasta operatiune se realizeaza atunci cand proprietarul doreste sa iasa din indiviziune sau  instrainarea unei parti din respectivul imobil;
 • Alipiri – operatiune ce consta in alipirea a doua loturi invecinate intr-unul singur. Aceasta operatiune se poate realiza doar daca aceste loturi au numar cadastral si au fost intabulate in cartea funciara.

In cadrul serviciilor cadastrale, compania ploiesteana se ocupa si cu realizarea documentatiei topocadastrale sau stabilirea si evaluarea terenurilor.

Documentatia topocadastrala presupune realizarea documentatiei necesare pentru intocmirea planurilor de urbanism si transpunerea de pe suport analogic pe suport digital. Acest lucru duce la o mai buna evidenta a proprietatilor, si la costuri mai mici privind organizarea actelor.

Cadastrul general si de specialitate presupune studii topografice pentru amplasarea constructiilor industriale si civile, determinarea volumului depozitelor in cariere, realizarea de profile longitudinale si transversale, modele numerice de teren, etc.

Asadar, in cazul in care aveti nevoie de servicii cadastrale de inalta clasa, apelati cu incredere la compania Toping Company.

Date de contact:cadastru

Denumirea firmei: Toping Company;

Numar de telefon: 0745 066 547.

In momentul in care veti contacta firma, mentionati ca ati gasit compania pe site-ul zoom-biz.ro, pentru a obtine cel mai bun pret.

Puteti citi si alte articole interesante accesand link-ul urmator: www.articole-zoombiz.ro

masuratori cadastru
04/06/2013

Top Geocad – servicii topografice de top

Cautati o commasuratori cadastrupanie care sa va ofere o gama completa de servicii de cadastru si topografie? Vreti ca aceasta colaborare sa fie bazata pe incredere si respect reciproc? Sunteti in cautarea unor servicii masuratori topografice realizate de profesionisti in domeniu care sa practice preturi foarte atractive? In acest caz ar trebui sa va indreptati atentia catre compania Top Geocad, deoarece ei va vor oferi o gama completa de servicii in domeniul cadastrului si topografiei.

Compania Top Geocad s-a infiintat din dorinta de a oferi clientilor sai o gama larga de servicii de cadastru si topografie in judetul Constanta si Medgidia. Echipa firmei fiind constituita din oameni specializati in acest domeniu, oameni care au o vasta experienta, va vor sta la dispozitie cu servicii de masuratori de cadastru, masuratori topografice, masurarea de limite teritoriale, masurarea constructiilor civile, masuratori industriale si masuratori folosind tehnologia GPS. Serviciile companiei sunt disponibile pe intreg teritoriul judetului Constanta. Printre clientii firmei se numara si nume importante precum: Primaria Medgidia, Consiliul Judetean Constanta, Primaria Cernvavoda si multi altii de anvergura locala si chiar nationala.

Topografia este o ramura a geodeziei care se ocupa cu masurarea unei portiuni de pamant. In acest sens se determina pozitia elementelor pe suprafete mici si se foloseste tehnica reprezentarii grafice sau numerice a suprafetelor masurate pentru a intocmi harti si planuri.

Conform datelor istorice, primele masuratori terestre s-au efectuat in tara noastra incepand cu secolul 18, in timpul lui Constantin Brancoveanu. La acea vreme a fost masurata zona de la Bucuresti pana la Targoviste. Totusi, primele masuratori cu caracter topografic au fost legate de inventarierea mosiilor boieresti.

Ce beneficii veti obtine daca apelati la compania Top Geocad?

 • Clientii firmei vor beneficia de cele mai bune servicii de topografie si cadastru din zona Dobrogei;
 • Profesionalismul si seriozitatea i-au propulsat pe acestia in topul firmelor de profil din zona judetului Constanta;
 • Echipamentele cu care sunt efectuate serviciile de cadastru si topografie sunt de ultima generatie, astfel incat clientii vor beneficia de date foarte precise, indiferent de suprafata care se doreste a fi masurata;
 • Echipa firmei este alcatuita din oameni specializati in domeniul topografiei ce vor oferi clientilor sai servicii de calitate, in conformitate cu standardele europene;
 • Clientii firmei vor fi tratati cu respect si li se vor asculta in totalitate cerintele si nevoile;

Serviciile topografice ale companiei Top Geocad contin urmatoarele:

 • ridicari topografice pentru orice tip de teren;
 • intocmirea planurilor de situatie si de detaliu la diverse scari cerute de client;
 • relevee constructii;
 • calculul volumului de sapatura;
 • verificarea pozitiei in plan, verticalitatii constructiei si a respectarii planurilor de trasare;
 • masurarea punctelor de interes aeronautic;
 • trasare limite de proprietate;
 • trasari pentru constructii;

Daca sunteti in cautarea unui pachet complet de servicii de masuratori topografice pe raza judetului Constanta, apelati cu incredere la serviciile companiei Top Geocad!

Date de contact:

Denumirea firmei: Top Geocad;masuratori cadastru

Numar de telefon: 0741 814 433 sau 0747 283 738.

In momentul in care veti contacta firma, mentionati ca ati gasit compania pe site-ul zoom-biz.ro, pentru a obtine cel mai bun pret.

Puteti citi un articol interesant despre inchirieri auto accesand link-ul urmator http://www.articole-zoombiz.ro/?p=4103 .

Intabularea terenului o garantie a proprietatii
05/04/2013

Intabularea terenului o garantie a proprietatii

Intabularea terenului o garantie a proprietatiiIntabularea unui teren este acea inscriere prin care se dobandeste, se modifica, sau se stinge, cu titlu definitiv, un drept real imobiliar de la data inregistrarii cererii de inscriere. Inscrierea se face in cartea funciara pe baza actului prin care s-a constituit ori transmis in mod valabil acel drept. Intabularea stingerii unui drept se numeste radiere.

  

Actele necesare intabularii unui teren sunt urmatoarele:

– titlu de proprietate in original si copii legalizate;

– certificat fiscal;

– copie dupa buletin;

– plan parcelar stampilat de primarie;

– alte acte care demonstreaza calitatea de proprietar sau imputernicit (certificat de mostenitor, procuri speciale, imputerniciri, etc.).

Inscrierile in cartea funciara sunt de trei feluri:

– intabularea;

– inscrierea provizorie;

– notarea (art. 881, alin. 1, Cod civil).

Intabularea si inscrierea provizorie au ca obiect drepturile reale imobiliare cuprinse in cartea funciara, iar notarea are ca obiect drepturile Intabularea terenului o garantie a proprietatii1personale, faptele, si raporturile juridice.

Intabularea are ca obiect inscrierea drepturilor reale imobiliare, de pilda intabularea dreptului de proprietate in favoarea cumparatorului sau donatorului, intabularea ipotecii in favoarea creditorului, etc.

Intabularea constituie inscrierea obisnuita, normala a drepturlor reale imobiliare, fiind considerata o inscriere definitiva, perfecta, in sensul ca nu necesita vreo justificare ulterioara, cum este cazul inscrierii provizorii.

Pot fi astfel supuse intabularii in cartea funciara urmatoarele drepturi reale imobiliare:

-dreptul de proprietate;

-dezmembramintele dreptului de proprietate: dreptul de uzufruct, uz, servitute, etc;

-drepturi reale accesorii imobiliare: dreptul de ipoteca si privilegiile imobiliare;

-drepturile reale reglementate in acte normative speciale ale caror subiecte sunt statul si unitatile administrativ-teritoriale: dreptul de administrare, folosinta si concesiune.

Cartea funciara este un mijloc de evidenta care contine descrierea imobilelor, a drepturilor reale imobiliare, fapte sau raporturi juridice in legatura cu imobilele la care face referinta.

Intabularea terenului o garantie a proprietatii3Inscrierile de carte funciara sunt orice mentiune cuprinsa in cartea funciara sau in documentele cu care aceasta se intregeste, care este facuta de un functionar public competent, care au ca obiect descrierea imobilelor, aratarea drepturilor reale corespunzatoare, consemnarea actelor sau faptelor juridice privitoare la starea si capacitatea persoanelor, precum si a altor raporturi juridice in legatura cu imobilele respective.

Publicitatea imobiliara are rolul de a evita anumite neplaceri  in ceea ce priveste transmiterea unui drept de proprietate sub aspectul clandestinitatii sau in cazul dobandirii altor drepturi reale, fara sa fie asigurata publicitatea lor. In caz contrar, un vanzator de rea-credinta ar putea vinde, consecutiv, acelasi drept real imobiliar mai multor persoane, ajungandu-se la starea de incertitudine privind dreptul respectiv. Sistemul de publicitate imobiliara vine sa inlature tocmai astfel de situatii si de neajunsuri.

In dispozitia  Legii nr. 7/1996, intabularea reprezinta inscrierea definitiva a unui drept real imobiliar in cartea funciara si are loc dupa definitivarea lucrarilor de cadastru pe o unitate administrativ-teritoriala (oras, comuna, etc.).

Inscrierea care a mijlocit transmiterea, modificarea sau stingerea unui drept real devenind opozabila fata de terti de la data la care cererea de inscriere a fost inregistrata are un caracter declarativ.

Organizarea sistemului de publicitate imobiliara se realizeaza intr-un asa mod incat proprietarii adevarati, dobanditorii de buna-credinta a drepturilor reale, sa fie ocrotiti si sa aiba puterea  sa-si apere aceste drepturi.

In optica  noului Cod civil, efectele inscrierii in cartea funciara sunt:Intabularea terenului o garantie a proprietatii2

– efectul opozabilitatii;

– efectul informarii;

– efectul constitutiv;

– efectul achizitiv;

– efectul stabilirii rangului.

Poti citi articole interesante si aici.

plan_constructii_cadastru_5e0f1d4d3f
19/03/2013

Toping Company – servicii de cadastru

Cadastrul escadastrute domeniul ce se ocupa cu tinerea evidentei imobilelor aflate intr-un anumit spatiu administrativ. De acest domeniu se leaga mai multe activitati ce presupun masuratori topografice, intabulari si multe altele. Toate aceste activitati au aceeasi finalitate, si anume inscrierea intr-un registru national al imobilelor ce poarta numele de carte funciara.

Intabularea este lucrarea de cadastru ce presupune introducerea imobilului in acest registru national de evidenta a imobilelor dintr-o localitate.

Cartea funciara este un registru public din Romania unde se inscriu toate imobilele ale caror posesori sunt fie persoane juridice, fie persoane fizice. Datorita existentei unui astfel de registru national de evidenta, se respecta conceptul de drept de proprietate.

Firma ploiesteana Toping Company, prin intermediul echipei sale specializate, ofera clientilor servicii de cadastru de calitate. Din aceasta gama completa de servicii de cadastru putem sa amintim urmatoarele:

 • Cadastru apartament. Firma Toping Company se va ocupa pentru dumneavoastra de atribuirea unui numar cadastral si de intabulare pentru apartamente cu 2, 3 sau 4 camere, dar si pentru garsoniere.
 • Cadastru pentru terenuri construite sau neconstruite. In cadrul acestui serviciu, firma ploiesteana, prin intermediul echipei specializate, va efectua masuratori topografice pe terenul in cauza si apoi va oferi consultanta si va derula procesul de intabulare si atribuire a unui numar cadastral unic.
 • Servicii de inscriere in cartea funciara a constructiilor noi.
 • Dezmembrarea este operatiunea de separare a unui teren construit sau neconstruit, in cazul in care se doreste individualizarea lui de catre proprietar. Prin aceasta operatiune, terenul se poate imparti in doua sau mai multe loturi, dar este important ca terenul cu pricina sa aiba numar cadastral si sa fie inscris in cartea funciara.
 • Alipirea este operatiunea inversa dezmembrarii, presupunand corelarea a doua sau mai multor loturi apropiate intr-un singur teren. La fel ca si in cazul dezmembrarii, operatiunea se poate face doar daca exista numar cadastral si loturile sunt inregistrate in cartea funciara.
 • Consultanta pentru extragerea din ciclul agricol al terenurilor intravilane sau extravilane. In cadrul acestei operatiuni, firma Toping Company va indruma clientul in realizarea documentatiei necesare operatiunii.
 • Serviciul de trasari presupune trasarea limitelor unui teren deja inscris in cartea funciara si care poseda si coordonatele GPS in dosarul inscris in registrul national. In cazul in care coordonatele nu sunt incluse in dosar, firma Toping Company poate executa, aditional, serviciul de masuratori topografice.
 • Intocmirea documentatiei topocadastrale presupune realizarea planurilor de urbanism si transpunerea lor de pe suportul analogic, pe suportul digital.

Pentru a fi pornita furnizarea acestor servicii, clientii trebuie sa prezinte la inceput o serie de documente. In functie de serviciul solicitat, specialistii firmei vor oferi si consultanta de cea mai buna calitate pentru ca operatiunea sa decurga in cele mai bune conditii.plan_constructii_cadastru_5e0f1d4d3f

Firma ploiesteana poate oferi si consultanta pentru diferite lucrari de infrastructura  precum retele de apa, gaze, electrice, drumuri si poduri, telecomunicatii si multe altele.

Gama completa de lucrari de cadastru este realizata de ingineri cu vasta experienta ce poseda echipamente performante, deoarece firma ploiesteana pune foarte mare pret pe calitatea serviciilor oferite.

Puteti citi un alt articol interesant despre revolutionara tehnologie a scanarii 3D accesand link-ul urmator: http://www.articole-zoombiz.ro/?p=1544 .

Topografia-cadastrul-si-dreptul-de-proprietate-2
07/03/2013

Topografia, cadastrul si dreptul de proprietate

Topografia, cadastrul si dreptul de proprietate 1Inca din cele mai vechi timpuri oamenii au stapanit pamanturile, pe care traiau si de pe care isi produceau cele necesare existentei de zi cu zi. Aceste pamanturi erau mostenite din tata in fiu, fiecare membru al familiei stiind unde sunt “pietrele de hotar”, semne ce faceau delimitarea fizica intre proprietati.

 Se stie ca in Egiptul Antic se faceau masuratori ale pamanturilor in lunca fluviului Nil, obligatiile ce trebuiau platite catre faraoni erau in functie de intinderea si calitatea pamantului. Iar cum lunca marelui fluviu era inundata anual de apele lui, delimitarile facute cu un an in urma intre parcele erau sterse, asa incat, in fiecare an era nevoie de o alta masuratoare.

In Roma Antica in coloniile nou infiintate se intocmeau harti si registre, in care se notau parcelele, iar in baza lor se emiteau cartile de impunere, pentru o mare exactitate, in perceperea taxelor. In Evul Mediu dupa aparitia statelor cu o organizare stabila, statul a inceput sa isi procure veniturile din taxe si impozite aplicate asupra constructiilor, dar si asupra pamanturilor.

In tara noastra, in Transilvania, Banat si Bucovina, abia in timpul ocupatiei austro-ungare, din anul 1794, s-a inceput cu delimitarea, reprezentarea hotarelor localitatilor, a retelelor hidrografice si cailor de comunicatie.

In Moldova si Muntenia in jurul anului 1830 se fac incercari de introducere a cadastrului.

Aceste pamanturi erau udate de sudoarea muncii proprietarilor, dar si de sangele varsat pentru apararea lor, asa incat nu trebuie sa ne mire ca in zilele noastre unii oameni pun mare pret pe delimitarea exacta intre proprietati.
Cadastrul este un sistem unitar si obligatoriu de evidenta juridica si totodata este o evidenta tehnica a imobilelor dintr-o administratie teritoriala.
Acest sistem este format din: proprietar, parcela si constructie. Tot acest sistem are ca finalitate inscrierea in registrul de publicitate imobiliara.

Cadastrul are 3 functii:

– Tehnica – se realizeaza prin determinarea pe baza de masuratori;
– Economica – evidentiaza elemente tehnice de calcul a impozitului;
– Juridica – ce se realizeaza prin identificarea proprietarului, care se face in baza actului de proprietate si inscrierea in cartea funciara.

Cartea funciara este un registru public si contine o evidenta juridica integrala a imobilelor aflate in proprietatea persoanelor juridice si fizice din aceeasi localitate.

Cartile funciare ce se intocmesc si se numeroteaza pe teritoriul administrativ din localitati alcatuiesc impreuna registrul cadastral de publicitate imobiliara.

Topografia este o ramura a geodeziei si are ca scop tehnica masuratorilor unei portiuni a scoartei pamantului. De asemenea are legatura si cu tehnica reprezentarii grafice a zonelor masurate.

O firma care se ocupa cu lucrari de topografie-cadastru este Societatea PILOT CAD SRL si a fost infintata in anul 2006, in Timisoara.Topografia-cadastrul-si-dreptul-de-proprietate-2

Dintre serviciile oferite de acesta firma amintim urmatoarele:

– Intocmirea de documentatii pentru obtinerea avizului pentru PUZ /PUD;
– Intocmirea de documentatii pentru dezlipiri/alipiri terenuri;
– Intocmirea de documentatii pentru intabulare/radiere constructii in cartea funciara;
– Intocmirea de documentatii pentru scoaterea definitiva a terenurilor din circuitul agricol;
– Intocmirea de documentatii necesare obtinerii Autorizatiei de Construire sau diverse avize;
– Intocmirea de documentatii pentru intabulare titluri de proprietate;
– Intocmirea de documentatii pentru identificare limite juridice.

Toate aceste servicii sunt necesare in viata noastra de zi cu zi, pentru o mai buna evidenta a imobilelor si pentru evitarea oricaror neintelegeri in familie.