Achizitioneaza-ti de pe www.gradinarul-gospodar.ro gama completa de utilaje pentru intretinere gazon!

gradina-viitorului-1421841797Intretinerea gazonului este o activitate care necesita timp, constanta si utilaje adecvate. Pentru multi, se transforma, intr-o adevarata pasiune pentru ca, ce-i drept, un gazon corect intretinut da un aspect deosebit de frumos si ordonat curtii.

Ce reguli trebuie sa urmati pentru o intretinere gazon “ca la carte”?

Un plan de intretinere gazon corect alcatuit si urmat pas cu pas va va ajuta sa aveti curtea mult visata.

Pentru un gazon frumos, sanatos, mereu verde, trebuie sa acordati o atentie deosebita udarii/irigarii acestuia. Primavara si toamna, gazonul se uda o data la doua zile, insa in timpul verii este necesara udarea zilnica sau chiar de doua ori pe zi, in perioadele caniculare si secetoase. Orele ideale pentru irigare sunt 05:00 a.m. si 23 p.m., atunci cand diferenta de temperatura intre apa si gazon este redusa la minim.

Tunderea periodica impiedica cresterea necontrolata a ierbii si aparitia buruienilor. Este indicat sa se foloseasca o masina de tuns iarba, nu coasa sau secera, pentru a nu produce “leziuni” firului. Inaltimea optima este de 3 – 5 cm de la sol.

Aerarea gazonului se face de doua ori pe an, primavara si toamna, inlaturandu-se resturile de gazon tuns si neaspirat, muschiul, buruienile uscate si alte resturi vegetative care s-au adunat la baza firelor de iarba.

Fertilizarea, cu ingrasaminte chimice (produse pur industriale) sau naturale (obtinute din compost sau alge marine), este si ea necesara, dar fara a exagera. Pima fertilizare din an se face in perioada vegetativa, cand gazonul incepe sa creasca (la inceputul lunii aprilie, de regula), iar a doua la inceputul lunilor iunie – iulie, cu ingrasaminte chimice cu durata  de descompunere lenta.

Pentru a va usura munca si a obtine rezultate remarcabile, folositi pentru lucrarile de intretinere gazon utilaje si accesorii special gandite si concepute in acest sens, pe care le puteti achizitiona din cadrul magazinului online gradinarul-gospodar.ro.

www.gradinarul-gospodar.ro, accesorii pentru intretinere gazon

Gradinarul-gospodar.ro este un magazin online specializat in comertul cu utilaje, accesorii si unelte agricole pentru lucrari si activitati variate din domeniul agriculturii, pomiculturii si gradinaritului, adresandu-se atat specialistilor in domeniu, cat si persoanelor care desfasoara aceste activitati din pasiune.

Gama completa de utilaje si accesorii pentru intretinere gazon cuprinde:

  • aeratoare cu cadru, profesionale, cu latimi de lucru de 130 cm si 180 cm. Au un numar mare de dinti (deschisi, recuperatori sau non-recuperatori, cu o lungime cuprinsa intre 10-20 cm) sau rulouri cu diferite valori in ceea ce priveste dimensiunile. Optional, aeratoarele se pot echipa cu rulou de spate, cuva pentru umplere cu apa, razuitor, repartitor hidraulic.
  • distribuitoare de nisip, cu latimi de lucru de 100 si 150 cm, cu incarcatura utila intre 1.100 si 1.500 kg. Acestea pot fi tractate sau semi-purtate.
  • tavalug echipat cu razuitor reglabil, cu trei tipuri de prindere, in functie de model – prins in trei puncte, tractat prin carlig sau sapa. Rulou simplu cu diametrul de 40 cm si cu o grosime de 6 mm.
  • aerator si rulou tractat. Se poate atasa la masina de tuns iarba sau ATV. Echipat cu sistem hidraulic, rotile de transport se ridica atunci cand este pus in functiune. Poate fi controlat prin telecomanda. Posibilitate de a adauga mai multe echipamente pentru diferite utilizari (cutite sau dinti de la 10 la 20 cm). Prinderea se poate face prin inel, carlig sau sapa.
  • sistem de irigat Olympe – functioneaza pe baza presiunii, dispune de un ghidaj al furtunului care la sfarsitul cursei se retrage automat.

Gradinarul-gospodar.ro este unic importator si distribuitor in Romania al produselor fabricate sub brandurile Majar (Franta) si Villager (Serbia), oferind garantie de 12 – 24 de luni pentru acestea. In acest fel, puteti fi siguri ca achizitionati numai produse agricole de “prima mana”, sigure in exploatare, de a caror eficienta si fiabilitate veti fi cu siguranta incantati.