Informatii esentiale despre vopsea epoxidica

vopsea epoxidica In cadrul unuia din articolele recente am discutat despre calitatile pe care vopseaua epoxidica le are, si mai ales, am discutat despre inaltul grad de protectie pe care aceasta il ofera. Suntem Tafi Trade, iar principalul nostru obiect de activitate este acela de a va oferi vopsea epoxidica dar si solutii profesionale de acoperire si protectie a suprafetelor de cea mai buna calitate, la preturi imbatabile si mai ales, in orice cantitate. In cadrul acestui articol ne vom referi la cateva masuri de siguranta de care trebuie sa tineti cont atunci cand folositi vopsea epoxidica iar spre final vom privi asupra temperaturilor de lucru cu aceasta vopsea.

Elemente imperative de siguranta in lucrul cu vopsea epoxidica

In primul rand, dorim sa mentionam un lucru, chiar si cu riscul de a ne repeta, toate produsele pe care vi le oferim trebuiesc tinute departe de copii! Acestea reprezinta un potential risc chimic si toxic pentru organism! Tineti orice recipient (chiar si pe cele goale) departe de copii si de surse de foc! Inainte de a folosi vopsea epoxidica trebuie sa luati cateva masuri pentru a va proteja mainile si mai ales, ochii de actiunea solventilor prezenti in compozitia vopselei. Pentru aceasta, folositi manusi de protectie chimica(rezistente la solventi acrilici, rasini epoxidice) pentru a preveni neplacerile cauzate de contactul cu pielea a acestor substante. In general, daca varsati vopsea epoxidica pe maini sau alte zone fara o sensibilitate foarte mare (asa cum ar fi, zona ochilor, intra-articulara, etc.) nu ar trebui sa cauzeze neplaceri, insa, in cazul in care prezentati rani superficiale sau taieturi in zona mainii este strict recomandat sa folositi manusi, exista riscul supra-infectiei ranii. Protejarea ochilor nu este o cerinta imperativa, insa, va recomandam ca atunci cand simititi iritatii usoare sau o senzatie neplacuta la nivelul ochilor (iritatii, usturime, lacrimare, etc.) sa purtati totusi ochelari de protectie. Spre deosebire de cea numai pe baza de solventi acetici, asa cum este diluantul prezent in vopselurile pentru metal, majoritatea tipurilor de vopsea epoxidica nu contin o cantitate la fel de mare de solventi periculosi, insa, in cazul in care folositi vopseaua in spatii inchise, asigurati-va ca aveti o buna aerisire a spatiului. Timpul de uscare variaza in general in functie de numarul de straturi aplicate si mai ales, in functie de suprafata si grosimea stratului. Dar, in general un strat  de vopsea epoxidica se usuca in maxim 24 de ore, insa proprietatile sale de rezistenta se obtin dupa minim 7 zile de la aplicare.

Evitati fumatul si expunerea recipientului si a peliculei de vopsea epoxidica la apa

Ca si restrictii foarte stricte pentru procesul de aplicare de vopsea epoxidica trebuie sa evitati expunerea la apa, foc deschis (fumatul interzis in timpul operatiunii!) sau scantei, de asemenea, inainte de aplicare, recipientele de vopsea epoxidica trebuiesc tinute 24 ore la temperatura camerei unde urmeaza a fi folosite. In general, detaliile mai amanuntite despre modul de utilizare variaza odata cu tipul de vopsea epoxidica folosit. Asadar, va recomandam sa cititi cu atentie indicatiile din fisa tehnica a produsului. Noi va asteptam cu informatii dar si cu oferte complete pe siteul www.vopseaepoxidica.ro